Gdje se nalazite: Početna Članci NAJAVE RADIONICA I DRUGIH AKTIVNOSTI ARCA i AGRO ARCA, Zagreb, 18. – 20. 10. 2018.

ARCA i AGRO ARCA, Zagreb, 18. – 20. 10. 2018.

ARCA i AGRO ARCA, Zagreb, 18. – 20. 10. 2018.
12.10.2018.

Udruga inovatora Hrvatske zajedno sa suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima, poziva vas da posjetite ovogodišnje najveće okupljanje inovatora u Hrvatskoj, 16. Međunarodnu izložbu inovacija ARCA i jubilarni 10. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA koji će se održati od 18. do 20. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Konferencija Pametna poljoprivreda - upotreba novih tehnologija u poljoprivredi održat će se 18. 10. 2018. u 13:00 sati.

Udruga inovatora Hrvatske zajedno sa suorganizatorima, pokroviteljima i sponzorima, poziva vas da posjetite ovogodišnje najveće okupljanje inovatora u Hrvatskoj i šire, 16. Međunarodnu izložbu inovacija ARCA i jubilarni 10. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA koji će se održati od 18. do 20. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

I ove godine na izložbi i sajmu bit će predstavljene inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-upova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Značajno mjesto inovatorskog događaja godine zauzimaju i inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola, kao i studenata hrvatskih sveučilišta. Za njih kao i djecu osnovnoškolskog uzrasta pripremljen je popratni program događanja s brojnim radionicama iz STEM područja.

Izložba ARCA i sajam AGRO ARCA bit će otvoreni u četvrtak 18. listopada svečanim programom u 11:00 sati. Središnje događanje sajma AGRO ARCA, ali i izložbe ARCA jest konferencija „Pametna poljoprivreda – upotreba novih tehnologija u poljoprivredi“, čiji je cilj ukazati na značaj modernizacije hrvatske poljoprivrede i implementacije inovacija u ovu značajnu gospodarsku granu. Konferencija će se održati također u četvrtak s početkom u 13:00 sati.
Izložba i sajam će biti zatvoreni već tradicionalno dodjelom nagrada – brončanih, srebrnih i zlatnih medalja te dodjelom najznačajnije nagrade Grand Prixa za najbolju inovaciju. Posjet izložbi i sajmu kao i svim popratnim događanjima, besplatan je za posjetitelje.

Izložbi ARCA i sajmu AGRO ARCA ove su godine potporu dali suorganizatori: Inovacijski centar Nikola Tesla, Sveučilište u Zagrebu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora (IFIA), pokrovitelji: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, supokrovitelji Hrvatska gospodarska komora te sponzori: Končar – Elektroindustrija d.d. (generalni sponzor), Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO, HS Produkt i PBZ Card.

Izložba inovacija ARCA i sajam AGRO ARCA već godinama po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija promoviraju i promiču inovatorstvo i inovacije i jedno su od najznačajnijih događanja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora IFIA.
Postojanje dobrog inovacijskog sustava u kojem puno „mrava“ pokušava doći do inovacije i njezine komercijalizacije društvena je potreba i smjer u kojem naša zemlja treba ići, što su glavni motivi organizacije izložbe i sajma, s naglaskom ove godine na jednu od najznačajnijih gospodarskih grana – poljoprivredu, poruka je predsjednika UIH-a Ivana Bračića.

Više informacija dostupno je na ovoj stranici.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Nakon dužeg vremena evo i prosinačkog broja ABC tehnike. Malo kašnjenje uzrokovano objektivnim okolnostima nadamo neće se odraziti na odziv naše ...

ABC tehnike broj 619 posvećen je Robokup natjecanju državne razine, koje će se održati od 25. do 27. siječnja 2019. godine ...

Listopadski broj časopisa ABC tehnike broj 618 za godinu 2018. izašao je u svojoj standardnoj formi i sadržaju. U njemu možete ...