Gdje se nalazite: Početna Članci NAJAVE RADIONICA I DRUGIH AKTIVNOSTI Prijave za polaznike STEM radionica 2019.

Prijave za polaznike STEM radionica 2019.

Prijave za polaznike STEM radionica 2019.
10.06.2019.

STEM radionice je program za srednjoškolce iz različitih područja Republike Hrvatske. U programu sudjeluju  mladi koji pohađaju srednje strukovne škole te oni koji pohađaju srednje nestrukovne škole. Mnogi od njih su pohađali osnovnoškolski program - Ljetnu školu tehničkih aktivnosti iz kojeg je kao logičan slijed i proizašao program STEM radionice za srednjoškolce. 

Radionice se održavaju u skupinama do 15 polaznika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture.  

Programi STEM radionica se ostvaruje kao i program Ljetne škole TA izradom projektnog zadataka. Polaznici STEM radionica izrađuju nešto složenije projektne zadatke od polaznika Ljetne škole tehničkih aktivnosti povezujući i unaprijeđujući stečena znanja iz različitih područja tehnike.

Osim toga srednjoškolci samostalno dizajniraju različite modele te ih pripremaju za ispis na 3D pisaču. Nakon modeliranja prema zadanim elementima, dizajniraju i samostalno izrađuju različite ukrasne i uporabne predmete. 

STEM radionice uključuju i obaveznu „abecedu programiranja", koji srednjoškolcima približuje osnove procesa programiranja uporabom programskom alata Bascom. 

Slobodno vrijeme izvan radionica se organizira kroz različite sportske i zabavne aktivnosti u kojima polaznici STEM radionica svakodnevno odmjeravali snage, pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. 

Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara. Svi su polaznici osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici (u Nacionalnom centru tehničke kulture, tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag te tijekom boravka na plaži).

Smješteni su na bazi punog pansiona, nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. 

Način prijave

Nakon javne objave programa STEM radionica na internetskoj stranici HZTK www.hztk.hr, primat će se prijave za polaznike do ispunjenja upisne kvote.

Kotizacija je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate i to nakon primitka povratne informacije o zaprimanju prijave, a najkasnije tjedan dana prije termina Radionica). 

U cijenu kotizacije je uračunato:

      organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb - Kraljevica - Zagreb

      pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom Radionica

      korištenje opreme i materijala (radionički dio)

      stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja

      smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona

      korištenje sportskih terena i rekvizita

      gledanje igranih i edukativnih filmova

Cijena za polaznike iz iste obitelji: 2.000,00 kn po polazniku

Cijena Radionica (bez smještaja, s ručkom i večerom): 1.200,00 kn

Cijena Radionica (bez smještaja, s ručkom): 850,00 kn 

Pozivamo sve roditelje da prijave svog zainteresiranog srednjoškolskog člana obitelji za sudjelovanje u Programu STEM radionica u terminu od 13. 8. – 22. 8. 2019. putem slijedeće poveznice.

Također je nužno Obrazac za roditelje/staratelje (ispunjen i potpisan od strane roditelja/staratelja) skenirati i poslati na nctk@hztk.hr

Prijave traju do ispunjenja upisne kvote.

Dodatne informacije:

Hrvatska zajednica tehničke kulture

Nacionalni centar tehničke kulture (NCTK)

Svijetlana Grubišić, voditeljica NCTK

Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica

Tel: +385(0)51/282-418, mob: 091/465-6771

E-pošta:svijetlana.grubisic@hztk.hr, nctk@hztk.hr

Više informacija o Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Nacionalnom centru tehničke kulture i Ljetnim školama tehničkih aktivnosti dostupno je na stranici www.hztk.hr

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Školska godina je prošla i na vaše i naše zadovoljstvo tu je i novi broj časopisa ABC tehnike. Uživajte u ljetnim ...

U ABC tehnike od svibnja 2019. godine naći ćete sve naše stalne rubrike, Arduino, STEM, Robotiku, prilog o fotografiji, zadatak koji ...

U novom broju časopisa ABC tehnike broj 624, možete pronaći naše stalne rubrike i neke nove priloge kao što su: "Spuštanje ...