Gdje se nalazite: Početna Članci NAJAVE RADIONICA I DRUGIH AKTIVNOSTI Stručno usavršavanje učitelja i mentora u području modelarstva, 8.-10.12.2017.

Stručno usavršavanje učitelja i mentora u području modelarstva, 8.-10.12.2017.

Stručno usavršavanje učitelja i mentora u području modelarstva, 8.-10.12.2017.
17.11.2017.

Stručno usavršavanje učitelja i mentora u području modelarstva održat će se od 8. do 10. prosinca 2017. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira programe osposobljavanja i usavršavanja učitelja tehničke kulture i mentora iz udruga sa svrhom kontinuiranog i trajnog usavršavanja učitelja i mentora u provedbi praktičnih radionica u različitim nastavnim, izbornim, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima tehničke kulture te samostalnu pripremu učenika za natjecanja u području tehničke kulture (P katergorija Natjecanja mladih tehničara, Modelarska liga, Robokup...) i samim time unaprjeđenja kvalitete provođenja nastave i aktivnosti u području tehničke kulture. Hrvatska zajednica tehničke kulture održava stručna usavršavanja za odgojno-obrazovne djelatnike s područja cijele RH u Nacionalnom centru tehničke kulture ili u sklopu županijskih stručnih vijeća i to u obliku radionica, okruglih stolova, savjetovanja i seminara. Hrvatska zajednica tehničke kulture osigurava ljudske i materijalne resurse za provedbu usavršavanja te opremu za škole/udruge koje sudjeluju u pojedinim usavršavanjima, kako bi educirani učitelji i mentori nastavili provoditi programe tijekom cijele školske godine u svojim matičnim školama/udrugama.

Vrijeme i mjesto održavanja: Nacionalni centar tehničke kulture, Kraljevica, 8.-10. prosinca 2017.
Voditelji: Leon Zakanji, prof. (OŠ Luka Botić Viškovci, OŠ Miroslava Krleže Čepin) i Damir Ereš, prof. (OŠ Ivan Goran Kovačić, Đakovo) - članovi Ocjenjivačkog i Državnog povjerenstva na Natjecanju mladih tehničara i Modelarskoj ligi.
Maksimalan broj polaznika: 21
Osnovni preduvjet za sudjelovanje u radionici je interes i provođenje radionica u području modelarstva u školi/udruzi u kojoj učitelj/ mentor djeluje te organizacija školskog natjecanja u području modelarstva (Modelarstvo/maketarstvo, Graditeljstvo, Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina). Prednost će imati učitelji koji su sudjelovali na 58. ili 59. natjecanju mladih tehničara u području Modelarstvo/maketarstvo, Graditeljstvo, Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina ili na županijskoj razini Modelarske lige i dosad nisu sudjelovali u stručnom usavršavanju u području modelarstva u Nacionalnom centru tehničke kulture.

Istovremeno sa stručnim usavršavanjima u području modelarstva, održat će se stručna usavršavanja u području elementarne robotike, automatike i radiokomunikacija. Detalji svih usavršavanja bit će objavljena na stranici Hrvatske zajednice tehničke kulture, u izborniku Najave radionica i druge aktivnosti.
Hrvatska zajednica tehničke kulture će osigurati smještaj na bazi punog pansiona u Hotelu Kraljevica (dvokrevetne sobe) te kompletan materijal i opremu za provođenje radionica.
Polaznik radionice treba samostalno osigurati prijevoz do Kraljevice.
Dolazak je potrebno potvrditi Voditeljici Nacionalnog centra tehničke kulture na 091/465-6771 ili na biljana.trifunovic@hztk.hr .
Uz navedene kriterije, Hrvatska zajednica tehničke kulture će voditi računa da su na radionice pozvani učitelje/mentore iz svih županija RH (1 polaznik po području po županiji). Ukoliko za pojedina područja ne bude interesa u pojedinim županijama, iz ostalih će se županija pozvati više učitelja/mentora.

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

255. broj glasila Tehnička kultura (siječanj - ožujak 2015.) sadrži reportažu Deseta Noć muzeja u Zvjezdanom selu Mosor i ...

ABC broj 609 za studeni 2017. godine najavljuje jedan od glavnih programa Hrvatske zajednice tehničke kulture - Robokup 2018, koji će ...

Broj za listopad 2017. godine ABC 608 je završen i objavljen. U njemu ćete naći zanimljive članke i priloge. Posebno želimo ...

Uz novu školsku godinu dolazi i novi broj ABC tehnike s mnoštvom zanimljivih članaka i nacrtom u prilogu. Ponovo od ...