Gdje se nalazite: Početna Članci NAJAVE RADIONICA I DRUGIH AKTIVNOSTI XVII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture, 17. - 24. 8. 2017.

XVII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture, 17. - 24. 8. 2017.

XVII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture, 17. - 24. 8. 2017.
05.04.2017.

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizira XVII. ljetnu školu pedagoga tehničke kulture koja će biti održana od 17. do 24. kolovoza 2017. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Jedna od zadaća Saveza je stručno usavršavanje članova s ciljem promicanja obrazovnih i pedagoških djelatnosti u širenju tehničkih i tehnoloških znanja i vještina.

Ovogodišnja Ljetna škola kao jedan od ciljeva ima upoznati polaznike škole i obnoviti im znanja iz suvremenih nastavnih sustava i strategija.
Suvremeni nastavni sustavi i strategije temelje se na projektnoj, problemskoj i istraživačkoj nastavi. Projektna, problemska i istraživačka nastava učeniku daju priliku za učenje s razumijevanjem, odnosno učenicima omogućuju aktivno sudjelovanje u procesu učenja. Sva tri sustava zasnovana su na strategiji aktivnog učenja.

Projektna nastava daje naglasak na uratku (proizvodu), problemska nastava usredotočena je na rješavanju (tehničkih, životnih) problema, a temelj istraživačke nastave je pronalaženje i sistematiziranje informacija (u kontekstu ishoda učenja). Stoga se ova škola provodi kroz projektni zadatak. Projektnim zadatkom obuhvaćena su područje modelarstva, elektronike, upravljačke tehnike (automatike). Svaki će polaznik kroz četrdeset sati nastave izraditi model koji će mu u konačnici poslužiti kao učilo ili nastavno sredstvo za demonstraciju.
Polaznicima je osim je izrada projektnog zadatka osigurano predavanje za pripravnike i radionica 3D modeliranja.

Prijava sudionika – rok prijave: 15. lipnja 2017.

Prijavu treba izvršiti popunjavanjem prijavnice.
Prijavnica će biti dostupna na stranicama Hrvatske zajednice tehničke kulture: www.hztk.hr od svibnja ove godine.

Prijavnicu je potrebno dostaviti do 15. lipnja 2017. godine na adresu elektroničke pošte:
mato.simunovic1@sb.t-com.hr
dragan.vlajinic@skole.hr

Smještaj i kotizacija – rok plaćanja kotizacije: 31. srpnja 2017.

Troškove kotizacije i dolaska u Kraljevicu na XVI. ljetnu školu polaznici snose sami ili im te troškove osigurava škola ili udruga koja ih šalje.

Kotizacija za boravak na XVII. ljetnoj školi u punom trajanju obuhvaća smještaj i sav potreban pribor i materijal, a iznosi 1.800,00 kuna.

Kotizacija se uplaćuje najkasnije do 31. srpnja 2017. na žiro račun: HR87 2360 0001 1017 14910, Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12, s naznakom: „XVII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture“.

Smještaj polaznika osigurava Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u dvokrevetnim sobama u Hotelu Kraljevica.

Dodatne informacije bit će dostupne na www.hztk.hr , a možete ih dobiti i od Mate Šimunovića (mato.simunovic1@sb.t-com.hr; mob. 091/588-2367).

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

255. broj glasila Tehnička kultura (siječanj - ožujak 2015.) sadrži reportažu Deseta Noć muzeja u Zvjezdanom selu Mosor i ...

Novi broj ABC tehnike, broj 604 od trvanja 2017. godine donosi vam mnoštvo zanimljivih priloga. Čitajte i učite uz naš i ...

Izašao je i novi broj ABC tehnike, broj za ožujak 2017. godine. Želimo vas kao čitatelje obavijestiti da smo krenuli s ...

Pred Vama je novi broj časopisa ABC tehnike. Slobodno provjerite što smo u ovom broju za Vas priredili. Kompletan broj možete ...