Gdje se nalazite: Početna Članci NATJEČAJI, JAVNI POZIVI Odabrane škole za sudjelovanje u Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti 2018.

Odabrane škole za sudjelovanje u Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti 2018.

Odabrane škole za sudjelovanje u Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti 2018.
16.03.2018.

Hrvatska zajednica tehničke kulture odabrala je sljedeće škole za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti od 2. do 7. travnja 2018. godine: OŠ "Mijat Stojanović", Babina Greda, Š Nikole Andrića, Vukovar, OŠ Antuna Bauera, Vukovar i OŠ Dragutina Tadijanovića, Vukovar.

Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) objavila je Javni poziv osnovnim školama s područja Vukovarsko-srijemske županije za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti 26. veljače 2018. s ciljem odabira osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije koje će se uključiti u program Proljetne škole tehničkih aktivnosti.

Cilj programa je poticanje interesa i razvijanje osnovnih kompetencija za sudjelovanje i provedbu radionica tehničkih aktivnosti u osnovnim školama s područja Vukovarsko-srijemske županije u područjima: modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, osnove programiranja mikrokontrolera, elektrotehnika i fotografija te popularizacija tehničke kulture, razvijanje interesa kod učenika i učitelja za sudjelovanje i provođenje radionica tehničkih aktivnosti, s naglaskom na praktične radionice te poticanje škola na sudjelovanje u nacionalnim natjecanjima u području tehničke kulture (Natjecanje mladih tehničara, Modelarska liga…).

Sukladno strateškim smjernicama i ciljevima u Strateškom planu Hrvatske zajednice tehničke kulture 2015.-2018., ovim programom potiče se razvoj izvannastavnih i izvanškolskih programa tehničke kulture u područjima u kojima ne postoji organizirana djelatnost tehničke kulture (županijske i gradske zajednice tehničke kulture) te u kojima kvantitativni pokazatelji jasno pokazuju ispodprosječno zanimanje za tehničku kulturu (broj učenika u nacionalnim natjecanjima tehničke kulture).

Javni poziv trajao je od 26. veljače do 9. ožujka 2018., a po njegovom zatvaranju, Stručno povjerenstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture, na temelju kriterija raspisanih u dokumentu Kriteriji odabira škola za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti, odabralo je škole s kojima će potpisati Sporazum o suradnji na temelju kojeg će odabrane škole sudjelovati u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti.

Stručno povjerenstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture za odabir sudionika Proljetne škole tehničkih aktivnosti odabralo je sljedeće škole za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti:

  •  OŠ "Mijat Stojanović", Babina Greda
  • OŠ Nikole Andrića, Vukovar
  • OŠ Antuna Bauera, Vukovar
  • OŠ Dragutina Tadijanovića, Vukovar

Odluka Stručnog povjerenstva Hrvatske zajednice tehničke kulture je neopoziva i konačna. Službenim iskazivanjem interesa, sve prijavljene škole pristaju na sve uvjete javnog poziva i odluke Stručnog povjerenstva, u duhu zajedničke dugoročne suradnje i ostvarivanja ciljeva programa, a na dobrobit učenika, škola, nastavnika i cijele zajednice.

Sa školama, odabranim prema gore opisanom postupku, potpisat će se sporazumi o suradnji o međusobnim pravima i obavezama koje proizlaze iz sudjelovanja u programu. Ako odabrana škola ne potpišu sporazum o suradnji u za to predviđenom roku, tada će se ta škola brisati s popisa odabranih škola.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Nakon dužeg vremena evo i prosinačkog broja ABC tehnike. Malo kašnjenje uzrokovano objektivnim okolnostima nadamo neće se odraziti na odziv naše ...

ABC tehnike broj 619 posvećen je Robokup natjecanju državne razine, koje će se održati od 25. do 27. siječnja 2019. godine ...

Listopadski broj časopisa ABC tehnike broj 618 za godinu 2018. izašao je u svojoj standardnoj formi i sadržaju. U njemu možete ...