Gdje se nalazite: Početna Hrvatski filmski savez

Hrvatski filmski savez

HRVATSKI FILMSKI SAVEZ, Zagreb, Tuškanac 1
tel: 01/4848-771, faks: 01/4848-764
e-pošta: matko.buric@hfs.hr
http://www.hfs.hr/
Predsjednik: TONĆI GAĆINA
Tajnik: MATKO BURIĆ, v.d.
Broj članica: 47 udruga

Osobna iskaznica Hrvatskog filmskog saveza
Hrvatski filmski savez (HFS) djeluje od 1963. godine kao krovna udruga neprofesijskih filmskih i video udruga i postupno preuzima širu djelatnost unapređivanja i širenja filmske kulture u Hrvatskoj.

Savez koordinira i potpomaže djelatnost sastavnih filmskih i video udruga, pruža tehničke i organizacijske usluge nekomercijalnim individualnim filmskim stvarateljima i klubovima; podržava filmsku i video proizvodnju; vodi arhiv filmskih i videoradova (za razdoblje od 1928. godine do danas); izdaje filmske publikacije (Hrvatski filmski ljetopis i Zapis, bilten HFS) te monografije, kataloge i knjige o povijesti i teoriji filma i novih medija; organizira tečajeve za voditelje filmskih družina, filmske radionice za djecu i mladež te Školu medijske kulture.

11. škola medijske kulture "Dr. Ante Petrlić"

Hrvatski filmski savez organizira tri filmske nacionalne revije (revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, filmska revija mladeži i revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva odraslih) i dva međunarodna festivala (Festival jednominutnog filma u Požegi i Four River Film Festival u Karlovcu).

Od 2001. godine Hrvatski filmski savez provodi i prikazivačke programe, a od 2004. godine redovito realizira filmske programe u zagrebačkom kinu Tuškanac u okviru kojih se prikazuju kinotečni filmovi, suvremeni nekomercijalni ciklusi te kratke, eksperimentalne i dokumentarne forme nedostupne na komercijalnom tržištu i sadržaji s naglašenim obrazovnim funkcijama.

Od 2000. godine djeluje i kao producent profesionalnih filmova, fokusirajući se na kratki, eksperimentalni i dokumentarni film. U produkciji Saveza ili u suradnji s drugim producentima, do danas je realizirano devedesetak filmova, od kojih su mnogi prikazivani i nagrađivani u Hrvatskoj i inozemstvu.

Hrvatski filmski savez je od 1992. godine član Svjetske organizacije neprofesijske kinematografije (UNICA), a od 2004. godine član je Međunarodne federacije filmskih saveza (International Federation of Film Societies – IFFS). Nositeljem je i promotivnih programa hrvatskog filma u inozemstvu.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Listopadski broj časopisa ABC tehnike broj 618 za godinu 2018. izašao je u svojoj standardnoj formi i sadržaju. U njemu možete ...

Nakon ljetnih praznika, evo i novog broja ABC tehnike za rujan 2018. Školska godina je počela, a s njom i nova ...

Dragi čitatelji pred vama je i zadnji broj "ABC tehnike" godišta 2017./2018. Slijedi ljetna pauza i od jeseni s novom školskom ...