Gdje se nalazite: Početna Novosti - Robokup Zimske radionice za djecu i mlade u organizaciji ZTK grada Dubrovnika

Zimske radionice za djecu i mlade u organizaciji ZTK grada Dubrovnika

Zimske radionice za djecu i mlade u organizaciji ZTK grada Dubrovnika
27.02.2017.

Zajednica tehničke kulture grada Dubrovnika pokrenula je početkom 2017. godine radionice brodomaketarstva, zrakoplovnog maketarstva, radionicu vezanja mornarskih čvorova i LEGO igraonicu.

Od 10. siječnja 2017. započele su Zimske radionice u organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika u suradnji s Modelarskim institutom Nave Dumins, Centrom tehničke kulture, Društvom pedagoga tehničke kulture i JK Orsan.

Od ponedjeljka do subote svi učenici i mladi mogu besplatno sudjelovati na brodomodelarskoj radionici pod mentorstvom Mladena Mitića, na maketarskoj radionici pod nazivom "Plastike s dušom" pod mentorstvom Maria Raguža, ili pak na radionici vezivanja mornarskih čvorova pod vodstvom Lovre Peovića iz JK Orsan.

Radionica vezanja mornarskih čvorova nazvana "1700 čvorova za Sv. Vlaha" provedena je tijekom veljače 2017., a trajala je 5 dana. Radionica je bila je namijenjena učenicima osnovnih škola od prvog do petog razreda, no i svima onima koji su bili iznimno zainteresirani. Na radionici se naučilo ponešto iz dubrovačke nautičke povijesti, vrstama čvorova i njihovoj primjeni.
Potom je slijedio praktični rad, vezivanje konopa, izrada narukvica i ostalih prigodnih, inovativnih i korisnih predmeta.

Pravo osvježenje doživjeli su roditelji djece od 4 do 7 godina (i stariji) koje je Zajednica tehničke kulture grada Dubrovnika iznenadila LEGO igraonicom, koja se provodi svaki ponedjeljak u trajanju od dva sata u adekvatnom prostoru hotela Petka.

Također, u organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika i PK Graviton iz Splita izvršeni su upisi kandidata za prvu padobransku obuku koja počinje 10. ožujka 2017. u Dubrovniku.

Više informacija o djelovanju Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije dostupno je na ovoj poveznici.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Nakon ljetnih praznika, evo i novog broja ABC tehnike za rujan 2018. Školska godina je počela, a s njom i nova ...

Dragi čitatelji pred vama je i zadnji broj "ABC tehnike" godišta 2017./2018. Slijedi ljetna pauza i od jeseni s novom školskom ...

Novi broj časopisa ABC tehnike donosi nam i nove članke naših rubrika i nastavke koje nestrpljivo očekujete. Bliže se školski praznici ...