Modelarska liga 2013./2014.

21.09.2013.

Hrvatska zajednica tehničke kulture će i školskoj godini 2013./2014. nastaviti s provođenjem Modelarske lige.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje je Hrvatska zajednica tehničke kulture, u suradnji sa Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, pokrenula početkom školske godine 2012./2013.
Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture su pokrenuli ovo natjecanje s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.
Liga se, u prvoj godini provođenja, na regionalnoj razini provodila u Zagrebu, Čakovcu, Đakovu, Puli, Splitu i Velikom Trojstvu, od listopada 2012. do svibnja 2013. Modelarska liga se organizirala kao otvoreno natjecanje, što znači da su se na natjecanje mogle prijaviti ekipe iz susjednih županija (koje nisu spomenute u gornjem odlomku) ili drugih centara.

U natjecanju je sudjelovalo gotovo 350 učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola, od petog do sedmog razreda, iz cijele Hrvatske, pod vodstvom 60-ak mentora (učitelja tehničke kulture). Državna razina natjecanja Modelarske lige održana je od 18. do 19. svibnja 2013. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Na završnom natjecanju sudjelovalo je 46 učenika i 21 mentor koji su osvojili najbolja mjesta na regionalnim natjecanjima.

MODELARSKA LIGA 2013./2014.

Organizatori

Organizator Lige je Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK). Suorganizatori su županijske zajednice tehničke kulture, Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i/ili društva pedagoga tehničke kulture ili osnovne škole (ako su domaćini pojedinih natjecanja niže razine).
Organizacijski odbor sačinjavaju: Zdenka Terek, Hrvoje Vrhovski, Biljana Trifunović i Ivan Rajsz.

Više pročitajte

ovdje.

Kontakti

Kontakti za sva pitanja o provedbi Modelarske lige:
• Hrvoje Vrhovski, Hrvatska zajednica tehničke kulture, hrvoje.vrhovski@hztk.hr
• Biljana Trifunović, Hrvatska zajednica tehničke kulture, biljana.trifunovic@hztk.hr

MODELARSKA LIGA 2012./2013.

VIDEO

FOTOGALERIJA

vrh stranice