Gdje se nalazite: Početna Novosti - Robokup Sjajan uspjeh hrvatskih inovatora u Nürnbergu

Sjajan uspjeh hrvatskih inovatora u Nürnbergu

Sjajan uspjeh hrvatskih inovatora u Nürnbergu
27.11.2018.

Od 1. do 4. studenoga 2018. u Nürnbergu je održana jedna od najpoznatijih i najstarijih međunarodnih izložbi inovacija IENA koja je ove godine proslavila 70. obljetnicu. U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore, na izložbi je predstavljeno deset hrvatskih inovacija od kojih su četiri inovacije nagrađene zlatnom, tri srebrnom i tri brončanom medaljom.

U kategoriji mladih inovatora zlatnu medalju osvojila je inovacija PUNJENJE PAMETNOG TELEFONA POMOĆU STATIČKOG ELEKTRICITETA LJUDSKOG TIJELA mladog inovatora Doriana Crnoje iz Srednje tehničke škole Fausta Vrančića pod mentorstvom prof. Mladena Marušića. Srebrne medalje osvojile su inovacije VIŠENAMJENSKO PRIJENOSNO POJAČALO mladog inovatora Kristijana Cvitića iz STŠ Fausta Vrančića pod mentorstvom prof. Mladena Marušića i inovacija DRVENI SVIJEĆNJAK učenika Adrijana Mateše i Tomislava Gojšića iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac pod mentorstvom Juraja Sutlića i Ljiljane Lozančić, a brončanu medalju osvojila je inovacija MAGNETSKI LEVITATOR S ARDUINOM mladih inovatora Matije Petranovića i Josipa Grahe iz Tehničke škole Karlovac pod mentorstvom prof. Marjana Anića.

U kategoriji inovatora pojedinaca zlatnom medaljom nagrađene su inovacije NAPRAVA ZA ČIŠĆENJE, BOJANJE I ODRŽAVANJE STUPOVA inovatora Ervina Matića koja je nagrađena i posebnim priznanjem KIPA-e, Korejske asocijacije za promociju inovatora. Zlatnom medaljom nagrađena je i inovacija ITHERAPY HYBRID - PAMETNI PROČIŠĆAVAČ I MODULATOR ZRAKA Inge Kovačić Sindik koja je dobila i posebno priznanje Europske asocijacije inovatora za najbolju ženu inovatoricu i inovacija MOBILNI BIDE inovatora Milana Zrnića. Brončane medalje su dobile inovacije VODOM PROTIV VODE inovatora Tomislava Petrića i inovacija SOK OD LIMUNSKE TRAVE S ARONIJOM I JABUKOM inovatora Bože i Ive Grginović.

U kategoriji inovacija u industriji srebrnu medalju je osvojila inovacija PRESSBOX THERMO 10/100 Đure Horvata iz tvrtke TEHNIX koja je ujedno dobila posebno priznanje Poljske asocijacije inovatora.

Udruga inovatora Hrvatske uručila je i svoju nagradu inovaciji LEGALIGHT - KOCKE ZA GRAĐENJE – start up tvrtki iz Njemačke Sound & Light Solutions koju je uručio predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.
Predstavnik Udruge inovatora Hrvatske u Međunarodnom ocjenjivačkom sudu IENA i ove godine bio je Zoran Barišić, dipl. ing.

Na 70. jubilarnom sajmu u Nürnbergu ove godine predstavljeno je više od 850 inovacija iz 34 zemlje svijeta a sajam je posjetilo više od 30.000 posjetitelja. Najveće zanimanje izazvale su inovacije mladih inovatora koje su pokazale značajan tržišni potencijal te zainteresirale brojne predstavnike gospodarskog sektora. Hrvatski inovatori i ove su godine potvrdili izvrsnost i konkurentnost u međunarodnom okruženju, te su na marginama Sajma održani brojni poslovni razgovori od kojih će mnogi zasigurno rezultirati konkretnim komercijalnim uspjesima.

Više informacija dostupno je ovdje.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Školska godina je prošla i na vaše i naše zadovoljstvo tu je i novi broj časopisa ABC tehnike. Uživajte u ljetnim ...

U ABC tehnike od svibnja 2019. godine naći ćete sve naše stalne rubrike, Arduino, STEM, Robotiku, prilog o fotografiji, zadatak koji ...

U novom broju časopisa ABC tehnike broj 624, možete pronaći naše stalne rubrike i neke nove priloge kao što su: "Spuštanje ...