Gdje se nalazite: Početna Novosti - Robokup Srebrna i brončana medalja mladih hrvatskih informatičara na Srednjoeuropskoj olimpijadi 2018.

Srebrna i brončana medalja mladih hrvatskih informatičara na Srednjoeuropskoj olimpijadi 2018.

Srebrna i brončana medalja mladih hrvatskih informatičara na Srednjoeuropskoj olimpijadi 2018.
10.09.2018.

Josip Klepec osvojo je srebrnu, a Paula Vidas brončanu medalju na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju. Natjecanje je održano od 12. do 18. kolovoza 2018. u Varšavi, Poljska, a pripremu i nastup naših mladih informatičara proveo je Hrvatski savez informatičara.

Svečanim zatvaranjem i dodjelom medalja završila je 25. srednjoeuropska informatička olimpijada (CEOI) koja je od 12. do 18. kolovoza 2018. održana na Fakultetu matematike, računarstva i mehanike Sveučilišta u Varšavi. Na ovom međunarodnom natjecanju učenika u programiranju nastupilo je 55 natjecatelja iz 13 zemalja.

Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 25. ožujka) i Izbornim pripremama (Zagreb, od 4. do 6. travnja 2018.)

Srebrnu medalju osvojio je JOSIP KLEPEC, 4. razred, XV. gimnazija Zagreb, brončanu medalju osvojila je PAULA VIDAS, 4. razred, XV. gimnazija Zagreb, dok su DOMINIK FISTRIĆ, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb, i LEONARD INKRET, 4. razred, XV. gimnazija Zagreb, ovaj nastup nažalost završili bez medalje, na samoj granici s broncom.

Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima C/C++ i Java pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade i, od nedavno, Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.

Nastup naših mladih informatičara na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, kao i dvotjedne stručne pripreme, organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Kompletan izvještaj s fotografijama, kao i detaljne rezultate, možete pronaći na adresi Hrvatskog saveza informatičara: http://hsin.hr/ceoi2018/.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i tehnoloških sadržaja barem donekle olakša nastavni rad, ovaj ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Dragi čitatelji pred vama je i zadnji broj "ABC tehnike" godišta 2017./2018. Slijedi ljetna pauza i od jeseni s novom školskom ...

Novi broj časopisa ABC tehnike donosi nam i nove članke naših rubrika i nastavke koje nestrpljivo očekujete. Bliže se školski praznici ...

ABC tehnike broj 614 za travanj 2018. pravi je vjesnik proljeća u Tehničkoj kulturi. Naviješćuje i samom naslovnicom početak glavnih programa ...