Gdje se nalazite: Početna Novosti - Robokup Svečanost podjele nagrada i priznanja u tehničkoj kulturi Primorsko-goranske županije za 2018.

Svečanost podjele nagrada i priznanja u tehničkoj kulturi Primorsko-goranske županije za 2018.

Svečanost podjele nagrada i priznanja u tehničkoj kulturi Primorsko-goranske županije za 2018.
14.03.2019.

U dvorani Astronomskog centra Rijeka 28. veljače 2019. godine održana je Svečanost podjele nagrada i priznanja u tehničkoj kulturi Primorsko-goranske županije za 2018. godinu. Svečanost je vodio dopredsjednik Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije Ivica Čiković, ing., a nagrade i priznanja je nagrađenima uručio predsjednik Zajednice Dorian Božičević, mag. tehol.

Na početku svečanosti prisutnima se uime Hrvatske zajednice tehničke kulture obratila profesorica Ružica Kamenjašević, izaslanica predsjednika Hrvatske zajednice tehničke kulture gospodina Ivana Vlainića.

Za svoja postignuća na natjecanjima i izložbama priznanja su dobili sljedeći mladi tehničari: Danijel Žeželić (priznanje za značajne rezultate na natjecanjima u području automatike) te Kristijan Šegulja, Danijel Žefran, Danny Gucul, Edin Merdanović, Jakov Perišić, Robert Lesjak, Marin Donadić, Emir Lanjgić i Josip Kelentrić (priznanja za značajne rezultate na natjecanjima u području inovatorstva).

Priznanja za značajne rezultate na natjecanjima i izložbama uručene su i mentoricama profesoricama Ružici Kamenjašević i Ivoni Budimir.

Povelja Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije dodijeljena je Klubu mladih tehničara OŠ „Milan Brozović“ iz Kastva.

Godišnja nagrada najboljem mentoru dodijeljena je profesoru Borisu Caputu iz Praputnjaka za iznimne rezultate postignute u radu s učenicima u 2018. godini. Boris Caput je dugogodišnji član IN KLUBA INOVATORA Rijeka, a od 2010. godine je i predsjednik Kluba. Ulaže izuzetan trud i daje ogroman doprinos promidžbi inventivne djelatnosti i tehničke kulture među mladim inovatorima. Istaknut je suradnik i voditelj u provedbi projekata kao što su "MOJE SUTRA" i "LJETNA ŠKOLA ELEKTRONIKE". Mentor je mladim inovatorima kojima pomaže u realizaciji njihovih ideja u inovacije, a zatim i u njihovom prezentiranju na domaćim i inozemnim izložbama. Inovacije mladih inovatora kojima je Boris Caput bio mentor nagrađivane su na više domaćih i međunarodnih izložbi kao što su INOVA MLADI. Nacionalna izložba mladi@inovacije (Kastav, Bakar, Matulji), INOVA-BUDI UZOR, Arhimed Moskva itd. Tijekom 2018. godine na izložbama inovacija i tehničkog stvaralaštva kao mentor učenicima osvojio je: 5 zlatnih odličja, 5 srebrnih odličja i jedno brončano odličje.

Više fotografija dostupno je na stranicama ZTK Primorsko-goranske županije.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Školska godina je prošla i na vaše i naše zadovoljstvo tu je i novi broj časopisa ABC tehnike. Uživajte u ljetnim ...

U ABC tehnike od svibnja 2019. godine naći ćete sve naše stalne rubrike, Arduino, STEM, Robotiku, prilog o fotografiji, zadatak koji ...

U novom broju časopisa ABC tehnike broj 624, možete pronaći naše stalne rubrike i neke nove priloge kao što su: "Spuštanje ...