Gdje se nalazite: Početna ABC tehnike

ABC tehnike

ABC TEHNIKE

Časopis "ABC tehnike" izlazi kao mjesečnik u tijeku školske godine redovito od 1957. godine. Do sada je izdano 600 brojeva. Časopisu "ABC tehnike" dodijeljena su i mnogobrojna priznanja, a među njima valja istaknuti da je prvi dobitnik Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić".

Tijekom školske godine u časopisu će se objavljivati i upute o nastavnim cjelinama koje su uključene u inovirani program redovite i izborne nastave tehničke kulture i informatike prema Hrvatskom nacionalnom obrazovnom standardu (HNOS) i detaljni sadržaji za školska, gradska, županijska i državno natjecanje mladih tehničara.

Uporabu časopisa "ABC tehnike" u hrvatskim školama odobrili su i preporučili Ministarstvo znanosti i obrazovanja 2011. godine, (1999.), Zavod za školstvo (1993., 2006.) i Agencija za odgoj i obrazovanje (2007.).

Časopis se naručuje slanjem zahtjeva na  e-mail adresu uredništva ili pomoću narudžbenice

Ostala izdanja Hrvatske zajednice tehničke kulture mogu se nabaviti na sljedeći način:

1) ZA FIZIČKE OSOBE - uplatom na žiroračun Hrvatske zajednice tehničke kulture, Dalmatinska 12, Zagreb - IBAN: HR682360000-1101559470 (ZABA). Nakon uplate obavezno nam pošaljite presliku uplatnice na mail (abc-tehnike@hztk.hr) ili poštom na gore navedenu adresu. Nakon primitka uplatnice robu šaljemo poštom na vašu adresu.

2) ZA PRAVNE OSOBE (tvrtke, udruge, škole ...) Pošaljite narudžbenicu (obavezno navesti OIB) putem e-mail (abc-tehnike@hztk.hr) ili poštom na gore navedenu adresu. Po primitku narudžbe poslati ćemo vam robu i račun.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća slobodno se obratite u Uredništvo časopisa na broj telefona 01/4848-762, 4848-641 ili putem e-pošte na adresu abc-tehnike@hztk.hr.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Školska godina je prošla i na vaše i naše zadovoljstvo tu je i novi broj časopisa ABC tehnike. Uživajte u ljetnim ...

U ABC tehnike od svibnja 2019. godine naći ćete sve naše stalne rubrike, Arduino, STEM, Robotiku, prilog o fotografiji, zadatak koji ...

U novom broju časopisa ABC tehnike broj 624, možete pronaći naše stalne rubrike i neke nove priloge kao što su: "Spuštanje ...