Gdje se nalazite: Početna Članci NAJAVE RADIONICA I DRUGIH AKTIVNOSTI XVII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture, 17. - 23. 8. 2017.

XVII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture, 17. - 23. 8. 2017.

XVII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture, 17. - 23. 8. 2017.
14.06.2017.

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizira XVII. ljetnu školu pedagoga tehničke kulture koja će biti održana od 17. do 23. kolovoza 2017. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Jedna od zadaća Saveza je stručno usavršavanje članova s ciljem promicanja obrazovnih i pedagoških djelatnosti u širenju tehničkih i tehnoloških znanja i vještina.
Ovogodišnja Ljetna škola kao jedan od ciljeva ima upoznati polaznike škole i obnoviti im znanja iz suvremenih nastavnih sustava i strategija.
Suvremeni nastavni sustavi i strategije temelje se na projektnoj, problemskoj i istraživačkoj nastavi. Projektna, problemska i istraživačka nastava učeniku daju priliku za učenje s razumijevanjem, odnosno učenicima omogućuju aktivno sudjelovanje u procesu učenja. Sva tri sustava zasnovana su na strategiji aktivnog učenja.
Projektna nastava daje naglasak na uratku (proizvodu), problemska nastava usredotočena je na rješavanju (tehničkih, životnih) problema, a temelj istraživačke nastave je pronalaženje i sistematiziranje informacija (u kontekstu ishoda učenja). Stoga se ova škola provodi kroz projektni zadatak. Projektnim zadatkom obuhvaćena su područje modelarstva, elektronike, upravljačke tehnike (automatike). Svaki će polaznik kroz četrdeset sati nastave izraditi model koji će mu u konačnici poslužiti kao učilo ili nastavno sredstvo za demonstraciju.
Polaznicima je osim je izrada projektnog zadatka osigurano i radionica 3D modeliranja.
Prijava sudionika – rok prijave: 10. srpnja 2017.
Prijavu treba izvršiti popunjavanjem prijavnice koja je dostupna ovdje. 


Broj sudionika predviđeno najviše 24 kako bi se mogli podijeliti u dvije grupe od 12 po radionici.

Prijavnicu je potrebno dostaviti do 10. srpnja 2017. godine na adresu elektroničke pošte:

  • mato.simunovic1@gmail.com
  • dragan.vlajinic@gmail.com

Troškove kotizacije i dolaska u Kraljevicu na XVII. ljetnu školu polaznici snose sami ili im te troškove osigurava škola ili udruga koja ih šalje.
Kotizacija za jednog člana svakog Društva pedagoga tehničke kulture registriranog i udruženog u Savez iznosi 800,00 kn a ostatak će snositi Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture.
Kotizacija za ostale sudionike i boravak na XVII. ljetnoj školi u punom trajanju obuhvaća smještaj i sav potreban pribor i materijal, a iznosi 1.800,00 kuna.
Sudionici koji dolaze samo na radionice XVII. ljetne škole (bez noćenja i hrane) plaćaju kotizaciju u iznosu od 500 kuna za potreban pribor i materijal za provedbu radionice.

Kotizacija se uplaćuje najkasnije do 10. kolovoza 2017. na žiro račun:
HR87 2360 0001 1017 14910,
Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture,
Dalmatinska 12,
10 000 Zagreb,
s naznakom: „XVII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture“.

Smještaj polaznika osigurava Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u dvokrevetnim sobama u Hotelu Kraljevica.
Dodatne informacije bit će dostupne na www.hztk.hr , a možete ih dobiti i od;

  • Voditelja ljetne škole: tajnika HSPTK Dragana Vlajinić, dragan.vlajinic@gmail.com
  • Predsjednika HSPTK Mate Šimunović mato.simunovic1@gmail.com mbt. 091/588-2367).


257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

255. broj glasila Tehnička kultura (siječanj - ožujak 2015.) sadrži reportažu Deseta Noć muzeja u Zvjezdanom selu Mosor i ...

Novi broj časopisa ABC tehnike donosi nam i nove članke naših rubrika i nastavke koje nestrpljivo očekujete. Bliže se školski praznici ...

ABC tehnike broj 614 za travanj 2018. pravi je vjesnik proljeća u Tehničkoj kulturi. Naviješćuje i samom naslovnicom početak glavnih programa ...

Malo po malo i dolazi nam proljeće, uskršnji blagdani i ABC tehnike broj 613 za ožujak 2018. godine. Uz prigodne priloge ...