Gdje se nalazite: Početna Članci NAJAVE RADIONICA I DRUGIH AKTIVNOSTI XVIII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture, 17. - 23. 8. 2018.

XVIII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture, 17. - 23. 8. 2018.

XVIII. ljetna škola pedagoga tehničke kulture, 17. - 23. 8. 2018.
02.07.2018.

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizira Ljetnu školu pedagoga tehničke kulture koja će biti održana od 17. do 23. kolovoza 2018. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Projektnim zadatkom „Prometno raskrižje“ bit  će obuhvaćena područja modelarstva, elektronike, upravljačke tehnike (automatike), programiranja rada semafora te 3D modeliranje.

Ljetna škola za pedagoge tehničke kulture ima za cilj upoznati i voditi polaznike škole kroz mogućnosti suvremenih nastavnih sustava i strategija. Suvremeni nastavni sustavi i strategije temelje se na projektnoj, problemskoj i istraživačkoj nastavi. Projektna, problemska i istraživačka nastava učitelju daje mogućnost da svojim učenicima omogući učenje s razumijevanjem uz aktivno sudjelovanje u procesu učenja.
Projektna nastava daje naglasak na uratku (proizvodu), problemska nastava usredotočena je na rješavanju (tehničkih, životnih) problema, a temelj istraživačke nastave je pronalaženje i sistematiziranje informacija (u kontekstu ishoda učenja). Stoga se škola provodi kroz projektni zadatak „ Prometno raskrižje“. Cilj je izraditi nastavno sredstvo za poučavanje učenika iz prometa i programiranja rada semafora.

Projektnim zadatkom obuhvaćena su područje modelarstva, elektronike, upravljačke tehnike (automatike), programiranja rada semafora te 3D modeliranje kao dio projekta. Svaki će polaznik kroz četrdeset sati nastave izraditi model koji će mu u konačnici poslužiti kao učilo ili nastavno sredstvo za rad i učenje.

Navečer su organizirani okrugli stol i druženje učitelja uz razmjenu iskustava koja se stječu kroz dugogodišnji rad u tehničkoj kulturi.

Sve informacije o broju sudionika i prijavi za Ljetnu školu bit će objavljene na ovoj stranici Hrvatske zajednice tehničke kulture te dostavljene elektroničkom poštom članicama Saveza.

Više informacija…

Prijavnica za ljetnu školu

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Izašao je i novi broj časopisa ABC tehnike broj 628 za listopad 2019. godine. Čitajte i služite se časopisom koji Vam ...

Dragi čitatelji, učenici i profesori, pred vama je novi broj časopisa ABC tehnike broj 627, novi broj za početak nove školske ...

Školska godina je prošla i na vaše i naše zadovoljstvo tu je i novi broj časopisa ABC tehnike. Uživajte u ljetnim ...