Gdje se nalazite: Početna Izaslanstvo HZTK-e kod Vladimira Šeksa

Izaslanstvo HZTK-e kod Vladimira Šeksa

Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks sa suradnicima primio je 9. listopada izaslanstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture koje je vodio predsjednik prof. dr. sc. Ante Markotić, a u kojemu su bili Ivan Baćani, dopredsjednik Zajednice, Marija Dujmović, glavna tajnica HZTK-a, Dubravko Malvić, glavni urednik HZTK-a i Vesna Lendić Kasalo, načelnica Odjela za tehničku kulturu i udruge Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Izaslanstvo je predsjednika Hrvatskog sabora upoznalo s najnovijim zbivanjima u tehničkoj kulturi, s posebnim naglaskom na potrebu dopunjavanja zakonske regulative tog područja društvenog djelovanja jer Zakon o tehničkoj kulturi koji je donio Hrvatski sabor 1993. godine s vremenom je prerastao svoje prvotne okvire i često puta više sputava nego što koristi u jačanju i širenju tehničke kulture među pučanstvom.
Izaslanstvo je osim toga upoznalo predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i s materijalnim položajem tehničke kulture u hrvatskom društvu, posebice u nekim sredinama gdje lokalna uprava i samouprava ne daju ni onu materijalnu potporu koju su zakonski dužni dati.

Na kraju izaslanstvo je upoznalo gospodina Šeksa s programom svečane sjednice Skupštine HZTK-a te izrazilo nadu da će naći slobodnog vremena i svojom nazočnošću uveličati svečanost.
Čestitajući 60. obljetnicu Hrvatske zajednice tehničke kulture i njezine prednice Narodne tehnike Hrvatske, predsjednik Hrvatskog sabora je obećao svoju nazočnost na svečanoj sjednici Skupštine te naglasio da su čestitke upućene brojnim naraštajima koji su svojim entuzijazmom dali značajan doprinos razvoju tehničke kulture i hrvatskog društva, pri čemu se posebno osvrnuo na doprinos u Domovinskom ratu.

Na kraju je gospodin Vladimir Šeks rekao da su on osobno ali i cijela društvena zajednica svjesni važnosti tehničke kulture u suvremenom svijetu i potrebe njezina jačanja u stvaranju Hrvatske kao društva znanja. Da bi se to što brže i lakše postiglo, izrazio je i svoju osobnu podršku i u granicama svojih mogućnosti obećao pomoć.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Časopis ABC tehnike broj 632 za veljaču 2020. godine

Poštovani čitatelji, korisnici i autori našeg časopisa evo i novog broja, broja ...

 Poštovani čitatelji želimo vam sretnu novu 2020. godinu i da uživate u čitanju časopisa ABC tehnike još jednu, sada 64 godinu ...

Poštovani čitatelji predstavljamo vam i poslijednji prosinački broj časopisa ABC tehnike u ovoj 2019. godini. Naravno časopis ćemo nastaviti izdavati i ...