Gdje se nalazite: Početna Novosti - Robokup Proljetna škola tehničkih aktivnosti 2018

Proljetna škola tehničkih aktivnosti 2018

Proljetna škola tehničkih aktivnosti 2018
10.04.2018.

Proljetna škola tehničkih aktivnosti Hrvatske zajednice tehničke kulture održana je od 2. do 7. travnja 2018. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Program je obuhvatio radionice modelarstva, programiranja mikrokontrolera, fotografije i elektrotehnike u kojima je sudjelovalo 24 učenika, uz svoje učitelje tehničke kulture, iz četiri osnovne škole iz Vukovarsko-srijemske županije.

PROLJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2018.

 
Program Proljetne škole tehničkih aktivnosti je sudjelovanje učenika i učitelja iz osnovnih škola s područja županija u kojima je tehnička kultura slabije razvijena, a koje iskazuju interes za sudjelovanjem u programu Proljetne škole temeljem Javnog poziva Hrvatske zajednice tehničke kulture.
Cilj programa je poticanje interesa i razvijanje osnovnih kompetencija za sudjelovanje i provedbu radionica tehničkih aktivnosti, te popularizacija tehničke kulture i poticanje škola na sudjelovanje u različitim natjecanjima mladih tehničara.
Ove godine se Proljetna škola tehničkih aktivnosti, održala od 2. do 7. travnja 2018. u Nacionalnom centru tehničke kulture (NCTK) u Kraljevici, pohađalo ju je 24 učenika 5-ih i 6-ih razreda uz svoje  profesore iz Vukovarsko-srijemske županije.  
Učenici i učitelji su pohađali radionice modelarstva, programiranja mikrokontrolera, fotografije i elektrotehnike. Radionice su vodili  djelatnici i vanjski suradnici HZTK. 
HZTK  je osigurala prijevoz i smještaj na bazi punog pansiona za sve sudionike i organizirani posjet Astronomskom centru Rijeka.
Isto tako HZTK je osigurala uređaje i materijale kojim je zadužila škole da ga koriste u daljnjem razvijanju umijeća i kreativnosti u svojim školama kroz izvannastavne aktivnosti u područjima u kojima su bile organizirane radionice Proljetne škole. Učenici i učitelji iskazali su zadovoljstvo radionicama, pristupom predavača i naučenim sadržajima kao  i zahvalnost na svemu pruženom u našem Centru.
Sudionicima se dopalo što su predavanja bila interaktivna, što je rad bio u manjim skupinama, što je pristup bio kreativan i neopterećen čvrstom strukturom.
Stvorila su se nova prijateljstva u ovoj Proljetnoj školi prilikom zajedničkih iskustva u radu i time nadamo se dodatno potaknula daljnje razvijanje tehničke kulture koju mi svakako smatramo temeljnom.
Do neke druge prilike pozdravlja vas ekipa iz Kraljevice.

Bilten Proljetne škole

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

255. broj glasila Tehnička kultura (siječanj - ožujak 2015.) sadrži reportažu Deseta Noć muzeja u Zvjezdanom selu Mosor i ...

Malo po malo i dolazi nam proljeće, uskršnji blagdani i ABC tehnike broj 613 za ožujak 2018. godine. Uz prigodne priloge ...

Dragi čitatelji i suradnici, pred vama je novi broj časopisa ABC tehnike za veljaču 2018. godine. U njemu možete naći kompletan ...

Dragi čitatelji i korisnici časopisa ABC tehnike, pred vama je novi broj. I ovu 2018. godinu nastavljamo s izlaženjem u tiskanom ...