Gdje se nalazite: Početna Novosti - Robokup Promotivno - edukacijsko događanje radio upravljanog jedrenja u Strožancu

Promotivno - edukacijsko događanje radio upravljanog jedrenja u Strožancu

Promotivno - edukacijsko događanje radio upravljanog jedrenja u Strožancu
17.04.2017.

Hrvatski jedriličarski savez i i Jedriličarski klub Strožanac promovirali su 1. travnja 2017. u Strožancu RU jedrenje. Djeca i mladi usvojili su nove vještine i znanja o tehničkoj kulturi RU jedrenja, upoznali su elektromotore i upravljanje putem radio upravljačkih sustava, prenesene su im osnove robotike, regatna pravila, znanje o dijelovima RU jedrilice te o materijalima od kojih je jedrilica izrađena. Sve navedeno koristiti će u daljnjem  razvoju te integraciji u društvo putem poboljšane socijalizacije kroz ZTK, udruge tehničke kulture i škole.

 

Pri samom dolasku na dogovorenu lokaciju u lučici Strožanac, djeca i mladi nestrpljivo su očekivali promotora i modele DragonForce RG65. Ubrzo po dolasku krenulo je sastavljanje stalaka, spajanje kobilice na trup, povezivanje škota i fino podešavanje „crnih jurilica“. Kako su uvjeti bili toplo proljetni, zabava kroz učenje o elektromotorima pokrenula se na svježem zraku i suncu. 

Nakon što su sve radio upravljane jedrilice bile spremne za iskušavanje i primjenu znanja, postavljene su i oznake na moru za nadolazeći okušaj u borbi s vjetrom. 

Djeca i mladi JK Strožanac pokazali su iznimno brzu prilagodljivost na nove jedrilice te su uspješno savladali sve nadolazeće prepreke.

Polovinom dana odlučeno je kako je događanje pri kraju budući da su od istrošenosti i same baterije u DragonForce modelima počele posustajati.

Nekoliko puta DragonForce RG65 jedrilice vađene su iz mora kako bi se provjerile tehnikalije vezane uz podešavanje jedrilja za što uspješnije radio upravljanje na vjetru. Djeca i mladi raspremili su i vratili sve dijelove na svoje mjesto nakon pomnog rastavljanja jedrilja i ostalih popratnih elemenata s DragonForce modela.

Dan je završen s brojnim odgovorenim pitanjima, a uvod u tehničku kulturu RU jedrenja itekako je zainteresirao mlade i djecu za daljnje dolaske u JK Strožanac.

Djeca i mladi usvojili su nove vještine i znanja o tehničkoj kulturi RU jedrenja, upoznali su elektromotore i upravljanje putem radio upravljačkih sustava, prenesene su im osnove robotike, regatna pravila, znanje o dijelovima RU jedrilice te o materijalima od kojih je ista izrađena. Sve navedeno koristiti će u daljnjem rastu i razvoju te integraciji u društvo putem poboljšane socijalizacije kroz razne ZTK, organizacije, škole i klubove.

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

255. broj glasila Tehnička kultura (siječanj - ožujak 2015.) sadrži reportažu Deseta Noć muzeja u Zvjezdanom selu Mosor i ...

ABC broj 609 za studeni 2017. godine najavljuje jedan od glavnih programa Hrvatske zajednice tehničke kulture - Robokup 2018, koji će ...

Broj za listopad 2017. godine ABC 608 je završen i objavljen. U njemu ćete naći zanimljive članke i priloge. Posebno želimo ...

Uz novu školsku godinu dolazi i novi broj ABC tehnike s mnoštvom zanimljivih članaka i nacrtom u prilogu. Ponovo od ...