Gdje se nalazite: Početna Članci NAJAVE RADIONICA I DRUGIH AKTIVNOSTI Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2016.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2016.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2016.
21.07.2016.

Hrvatska zajednica tehničke kulture poziva učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se uključe u Ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.
Škola će se održati u dva termina: od 30. lipnja do 09. srpnja 2016. te od 4. do 13. kolovoza 2016.
U Školi će ukupno sudjelovati 120 učenika, od kojih 19 nagrađenih učenika s nacionalnih natjecanja (Robokup, Natjecanje mladih tehničara i Modelarska liga).

Prijave za drugi termin se primaju do ispunjenja upisne kvote. 

Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira Ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture od 2008. godine. Osnovnoškolski program uključuje desetodnevne radionice u kojima učenici kroz različita područja tehničke kulture (modelarstvo, strojarske konstrukcije, elektronika, elektrotehnika, robotika…) te različite informatičke i kreativne programe izrađuju tehničku tvorevinu te ukrasne i uporabne predmete.
Za sve je polaznike Ljetne škole organizirana i izvanučionička radionica orijentacije u prirodi i komunikacije koja uključuje osnove rukovanja CB i PMR radiouređajem te osnove orijentacije u prirodi korištenjem zemljovida i kompasa, a provode ju licencirani instruktori iz Hrvatskog saveza CB radioklubova. Program je namijenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta, od 4. do 8. razreda.
Od 2011., u sklopu Ljetne škole pokrenut je i program za srednjoškolce s ciljem poticanja na upis tehničkih i proizvodnih fakulteta. Program je namijenjen učenicima koji su završili 8. razred ili pohađaju srednje nestrukovne škole, a imaju razvijen interes za robotiku, elektroniku, elektrotehniku, automatiku i programiranje.

TERMINI LJETNE ŠKOLE TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2016.

Osnovnoškolski program

  • Škola će se održati u dva termina: od 30. lipnja do 09. srpnja 2016. te od 4. do 13. kolovoza 2016. Prijave za drugi termin se primaju do ispunjenja upisne kvote. 

Srednjoškolski program

  • Škola će se održati 4. do 13. kolovoza 2016. Prijave se primaju do ispunjenja upisne kvote. 

OSTALE INFORMACIJE O LJETNOJ ŠKOLI TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

Tijekom boravka u Kraljevici, učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom. Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara.
Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Nezaobilazne su i Ljetne igre bez granica u kojima će učenici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, sporoj vožnji bicikla, pikadu, nogometu…). Također, navečer su organizirane filmske, disco, X-box, Kinect i karaoke večeri u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture.
Smještaj i hrana su organizirani nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svi su učenici osigurani tijekom boravka u Nacionalnom centru tehničke kulture i tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag.

CIJENE, PRIJAVE I UPLATE

Cijena Škole je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate). U cijenu kotizacije je uračunato:

  • organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Kraljevica – Zagreb
  • pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
  • korištenje opreme i materijala (radionički dio)
  • stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
  • smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona
  • korištenje sportskih terena i rekvizita
  • gledanje igranih i edukativnih filmova
  • kupanje uz nadzor voditelja.

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji: 1500,00 kn (2000 kn po djetetu iz iste obitelji)
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom): 850,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom i večerom): 1.200,00 kn

Uplate Hrvatskoj zajednici tehničke kulture, Zagreb, Dalmatinska 12 treba izvršiti do tjedan dana do početka izabranog termina i programa Ljetne škole u najviše dvije rate na IBAN broj HR6823600001101559470, Zagrebačka banka, s naznakom: „Ljetna škola tehničkih aktivnosti– kotizacija“.

PRIJAVNICA

Molimo dostavite ispunjenu, potpisanu i skeniranu prijavnicu mailom na adresu: biljana.trifunovic@hztk.hr ili faksom na broj: 051/282-420, najkasnije 14 dana prije početka izabranog termina. Prijavljenim učenicima javit ćemo se tjedan dana prije polaska u Kraljevicu radi dogovora o prijevozu i drugim potankostima. 

Imate li dodatnih pitanja o Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti, slobodno ih uputite radnim danom od 9.00 do 17.00 sati na: Biljana Trifunović, 091/465-6771; 051/282-418; biljana.trifunovic@hztk.hr

PROMOTIVNI MATERIJALI

Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2015.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2014.

Ostale informacije o Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti pronađite u izborniku Nacionalni centar tehničke kulture/Ljetna škola tehničkih aktivnosti.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

ABC tehnike broj 619 posvećen je Robokup natjecanju državne razine, koje će se održati od 25. do 27. siječnja 2019. godine ...

Listopadski broj časopisa ABC tehnike broj 618 za godinu 2018. izašao je u svojoj standardnoj formi i sadržaju. U njemu možete ...

Nakon ljetnih praznika, evo i novog broja ABC tehnike za rujan 2018. Školska godina je počela, a s njom i nova ...