Gdje se nalazite: Početna Članci NAJAVE RADIONICA I DRUGIH AKTIVNOSTI Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2018.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2018.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2018.
16.04.2018.
Ljetna škola tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda bit će održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici u dva termina: od 2. do 11. srpnja i od 2. do 11. kolovoza 2018.
Termin u srpnju je popunjen. Prijave za drugi termin se primaju do ispunjenja upisne kvote, najkasnije do 4. lipnja 2018. 

Ljetna škola tehničkih aktivnosti je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je organizira od 2008. godine.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda bit će održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici u dva termina: od 2. do 11. srpnja i od 2. do 11. kolovoza.

U Školi će sudjelovati 120 djece od 5. do 8. razreda osnovnih škola iz različitih krajeva Republike Hrvatske:

 • nagrađeni učenici na nacionalnim natjecanjima koja organizira HZTK (60. natjecanje mladih tehničara, Modelarska liga i Robokup)
 • učenici iz različitih županija Republike Hrvatske prema pozivu na prijavu.

Nastava se održava u skupinama do 15 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture.

Programi Ljetne škole ostvaruju se izradom projektnih zadataka. Učenici će sudjelovati u radionicama: modelarstva, elektrotehnike, robotičkih konstrukcija, automatike, tehnologije 3D ispisa, brodomaketarstva, samogradnji kajaka i kajakaštva, te u kreativnim radionicama. U tim radionicama učenici će izraditi: Pametni automobil, Zidni sat s motivom automobila ukrašen tehnikom pirografije, Elektroničku značku s motivom iz područja automobilizma, Personaliziranu tehničku tvorevinu izrađena tehnologijom 3D ispisa, Mini kajak i Maketu broda.
Suradnici u provedbi radionica Škole bit će Hrvatski kajakaški savez, Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva, Hrvatski savez brodomaketara i Kajakaški savez Zagreba.

Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara.
Tijekom boravka u Kraljevici, učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom.
Svi su učenici osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici (u Nacionalnom centru tehničke kulture, tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag te tijekom boravka na plaži).

Smještaj

Smještaj na bazi punog pansiona je organiziran nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Slobodno vrijeme

Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Uz odlazak na plažu i kupanje, za sve je učenike organizirana sportska obuka u kajaku i kanuu pod vodstvom licenciranih voditelja i trenera Kajakaškog saveza Zagreba. Uz navedene slobodne aktivnosti, nezaobilazne su i Ljetne igre bez granica u kojima će učenici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim/interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, pikadu, nogometu…). Također, navečer su organizirane filmske, disco, X-box, Kinect i karaoke večeri u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture, a učenicima je u slobodno vrijeme na raspolaganju informatička učionica.

Prijava – rok prijave: 4. 6. 2018.

Termin u srpnju je popunjen. Prijave za drugi termin se primaju do ispunjenja upisne kvote, najkasnije do 4. lipnja 2018. 

Cijena Škole je 2.500,00 kn (plativo u dvije rate i to nakon primitka povratne informacije o zaprimanju prijave, a najkasnije tjedan dana prije termina Škole).

U cijenu kotizacije je uračunato:

 • organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Kraljevica – Zagreb
 • pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
 • korištenje opreme i materijala (radionički dio)
 • stručno vodstvo kajakaške obuke
 • stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
 • smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona
 • korištenje sportskih terena i rekvizita
 • gledanje igranih i edukativnih filmova
 • kupanje uz nadzor voditelja.

Cijena za drugo dijete iz iste obitelji: 1.500,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom): 850,00 kn
Cijena Škole (bez smještaja, s ručkom i večerom): 1.200,00 kn

Prijave se primaju do ispunjenja upisne kvote, najkasnije do 4. lipnja 2018.
Osim osnovnih podataka koji se popunjavaju u google obrascu nužno je da popunite i obrazac: OVJERA RODITELJA/STARATELJA.
Taj obrazac isprintajte, uredno popunite i potpišite.
Možete ga skenirati i poslati na e-poštu nctk@hztk.hr ili preporučeno na adresu:
Nacionalni centar tehničke kulture
Ul. Josipa Juraja Strossmayera 32,
51262, Kraljevica

Dodatne informacije

Nacionalni centar tehničke kulture Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
Tel: +385(0)51/282-418, mob: 091/465-6771
E-pošta: svijetlana.grubisic@hztk.hr, nctk@hztk.hr

Nacionalni centar tehničke kulture
Ljetna škola tehničkih aktivnosti

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Izašao je i novi broj časopisa ABC tehnike broj 628 za listopad 2019. godine. Čitajte i služite se časopisom koji Vam ...

Dragi čitatelji, učenici i profesori, pred vama je novi broj časopisa ABC tehnike broj 627, novi broj za početak nove školske ...

Školska godina je prošla i na vaše i naše zadovoljstvo tu je i novi broj časopisa ABC tehnike. Uživajte u ljetnim ...