Počinje Modelarska liga – ekipno natjecanje učenika u modelarstvu 2012./2013.

09.10.2012.

Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture pokreću ovo natjecanje s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Organizatori Lige su Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) i Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture (HSPTK). Suorganizatori su županijske zajednice tehničke kulture i/ili društva pedagoga tehničke kulture ili osnovne škole (ako su domaćini pojedinih natjecanja niže razine). Sudionici Lige su učenici osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do sedmog razreda (11 do 13 godina) i njihov mentor. Ekipa se sastoji od dva učenika koja na natjecanje dovodi jedan mentor.

Natjecanja će se provoditi na regionalnoj ili županijskoj razini do sredine travnja 2013. i to u šest centara (kao liga ili Mali majstor) u:

  • Zagrebu,
  • Đakovu (za Osječko-baranjsku županiju),
  • Velikom Trojstvu (za Bjelovarsko-bilogorsku županiju),
  • Puli (za Istarsku županiju),
  • Splitu (za Splitsko-dalmatinsku županiju) i
  • Čakovcu (ekipe iz Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije).

Modelarska liga se organizira kao otvoreno natjecanje, što znači da se na natjecanje mogu prijaviti ekipe iz susjednih županija (koje nisu spomenute u gornjem odlomku) ili drugih centara

Državno natjecanje organizirat će Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture u Nacionalnom centru tehničke kulture tijekom svibnja 2013. godine.

Pravila Modelarske lige u školskoj godini 2012./2013. pogledajte ovdje.

Daljnje informacije o provedbi Lige na svim razinama i u svim centrima moći ćete pronaći u izborniku Natjecanja.

vrh stranice