U NCTK-e održane Pripreme učitelja za Modelarsku ligu 2012./2013.

29.10.2012.

Od 26. do 28. listopada 2012., u NCTK-e su održane pripremne radionice za učitelje koji će pripremati svoje učenike za nastup u Modelarskoj ligi.

U radionicama je sudjelovalo 29 učitelja tehničke kulture koji se u svojim matičnim ustanovama intenzivnije bave modelarstvom. Hrvatska zajednica tehničke kulture je financirala troškove cjelokupne radionice i troškove smještaja za sve učitelje i predavače te je svakom od 6 centara (Split, Đakovo, Veliko Trojstvo, Zagreb, Pula, Čakovec) donirala po 2 nova modelarska stroja kako bi se sudionici Modelarske lige što kvalitetnije pripremili za natjecanje.  

U 16 školskih sati, učitelji su imali prilike samostalno sastaviti modelarske strojeve te izraditi dvije vježbe koje im je pripremio profesor Ivan Rajsz. Učitelji, koji su sudjelovali u Pripremama, odabrani su prema prijedlozima gradskih i županijskih zajednica te regionalnih društava pedagoga tehničke kulture, no valja napomenuti da u samom Natjecanju mogu sudjelovati i svi učitelji i mentori koji nisu prisustvovali Pripremama. Zato objavljujemo i vježbe koje su izradili sudionici Priprema kako bismo omogućili ravnopravnu, kvalitetnu i potpunu pripremu mentora koji žele pripremati ekipe za regionalna natjecanja.

2. dio Priprema za učitelje iz Splitsko-dalmatinske županije, održan je u Zvjezdanom selu Mosor od 5. do 6. studenog 2012.

Nacrte za vježbe možete preuzeti u nastavku. Za pregled nacrta, potrebno je imati instaliran OpenOffice. Možete ga besplatno preuzeti ovdje.

  1. STALAK ZA SLIKU
  2. SJEDEĆA GARNITURA NACRT 1
  3. SJEDEĆA GARNITURA NACRT 2

Voditeljica Priprema: Biljana Trifunović (HZTK)

Voditelji radionice: Hrvoje Vrhovski (HZTK) i Ivan Rajsz (HSPTK)

FOTOGALERIJA

vrh stranice