Gdje se nalazite: Početna Novosti - Robokup Započinje Modelarska liga u školskoj godini 2018./2019.

Započinje Modelarska liga u školskoj godini 2018./2019.

Započinje Modelarska liga u školskoj godini 2018./2019.
19.10.2018.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje HZTK provodi u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. U skladu s Pravilima županijska natjecanja Modelarske lige organizirat će se do 12. svibnja 2019., a natjecanje na državnoj razini bit će održano od 31. svibnja do 2. lipnja 2019. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Sudionici Lige su učenici osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda i njihov mentor. Ekipa se sastoji od dva učenika koje na natjecanje dovodi jedan mentor.

Organizatori županijskog natjecanja su županijske ili gradske zajednice tehničke kulture (ZTK) i/ili društva pedagoga tehničke kulture (DPTK). Iznimno, ako oni nisu u mogućnosti biti domaćini i organizatori natjecanja, osnovne škole mogu biti domaćini natjecanja, a ZTK i/ili društva pedagoga suorganizatori natjecanja. Natjecanja će se provoditi u svakoj županiji kontinuirano tijekom školske godine ili jednom u tekućoj školskoj godini, zaključno do 12. svibnja 2019. i to ovisno o interesu sudionika, financijskim, prostornim i drugim mogućnostima organizatora županijskog natjecanja.

Da bi najuspješnija ekipa učenika sa županijske razine natjecanja mogla biti pozvana za nastup na državnoj razini Modelarske lige, na županijskoj razini moraju se natjecati najmanje tri ekipe.

Državno natjecanje organizirat će Hrvatska zajednica tehničke kulture od 31. svibnja do 2. lipnja 2019. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Na obje razine natjecanja mogu sudjelovati ekipe učenika s poteškoćama u razvoju. Ukupan broj ekipa, pa tako i ekipa s poteškoćama u razvoju, određuje organizator natjecanja, sukladno materijalno-tehničkim uvjetima za provedbu natjecanja. Da bi ekipa učenika s poteškoćama u razvoju mogla biti pozvana za nastup na državnoj razini Modelarske lige, na županijskoj razini moraju se natjecati najmanje tri ekipe učenika s poteškoćama u razvoju.

Više informacija dostupno je u izborniku Natjecanja/Modelarska liga.

U želji da se sadašnjim ali i novim nastavnicima pojedinih predmeta tehničkih i ...

257. broj glasila Tehnička kultura (srpanj - rujan 2015.) obrađuje Hrvatski savez informatičara te kroz intervju s predsjednikom Alenom ...

256. broj glasila Tehnička kultura (travanj - lipanj 2015.) obrađuje Natjecanje mladih tehničara, Festival tehničke kulture i Festival znanosti. ...

Listopadski broj časopisa ABC tehnike broj 618 za godinu 2018. izašao je u svojoj standardnoj formi i sadržaju. U njemu možete ...

Nakon ljetnih praznika, evo i novog broja ABC tehnike za rujan 2018. Školska godina je počela, a s njom i nova ...

Dragi čitatelji pred vama je i zadnji broj "ABC tehnike" godišta 2017./2018. Slijedi ljetna pauza i od jeseni s novom školskom ...