Novosti

Suradnja Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske vatrogasne zajednice

20.11.2020.

U četvrtak 19. studenoga u prostorijama Hrvatske vatrogasne zajednice održan je sastanak s ciljem poticanja suradnje između Hrvatske zajedničke tehničke kulture i Hrvatske vatrogasne zajednice.  HZTK je pokazala i veliki interes za suradnju s Muzejom hrvatskog vatrogastva, te su predložili zajedničku suradnju na manifestacijama. Na kraju sastanka je predloženo potpisivanje ugovora o suradnji između Hrvatske vatrogasne zajednice i krovne udruge tehničke kulture u Hrvatskoj.

ZTK dobile 120 mikrokontrolerska kompleta (Arduino Student kit) za edukaciju učenika na daljinu i sudjelovanje u programima HZTK

19.11.2020.

U dva kruga Javnog poziva koji su objavljeni u listopadu 2020. Hrvatska zajednica tehničke kulture podijelila je 120 edukacijskih mikrokontrolerskih kompleta za mentore i učenike zajednicama tehničke kulture koje djeluju u Valpovu i Belišću, Osijeku, Ludbregu, Kutini, Puli, Požegi, Čakovcu, Belom Manastiru, Novskoj, Križevcima, Sisku, Splitu i Zagrebu te u Istarskoj, Međimurskoj, Primorsko-goranskoj, Zadarskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Uz navedene komplete mentori i njihovi učenici koji su zadužili edukacijske komplete od strane ZTK, dobili su pristup Arduino online edukacijskoj platformi na hrvatskom jeziku, a HZTK će naučiti mentore kako koristiti ovu platformu te će im pružati pomoć u poučavanju učenika.

Fotografija bez fotoaparata

18.11.2020.

Hrvatski fotosavez nastavlja suradnju sa studentima povijesti umjetnosti, pedagogije i sociologije te drugih fakulteta, omogućujući im spoznaju bitnih karakteristika programa za mlade.

Časopis ABC tehnike

Časopis ABC tehnike broj 639 za studeni 2020. godine

Dragi čitatelji, učitelji i učenici, korisnici časopisa ABC tehnike, nadamo se da ste zdravo. Ovom prilikom želimo vam prenijeti tužnu vijest. Naš suradnik, autor i dugogodišnji član uredništva "Tehničke kulture" i "ABC tehnike", vrsni radioamater i prijatelj, znan kao "Amanita", Emir Mahmutović napustio nas je nakon posljedica bolesti izazvane Covidom-19 u 67. godini života. Ovom prilikom želimo izraziti iskrenu sućut obitelji, svim prijateljima i poznanicima. Uredništvo ABC tehnike.

Modelarska liga

Državna razina Modelarske lige za školsku godinu 2019./2020.  
Saznaj više

Ljetna škola tehničkih aktivnosti

Saznaj više
vrh stranice