Priručnik robotike za mentore i učenike

Hrvoje Vrhovski i Ivica Kolarić autori su priručnika koji postupno uvodi učenike i njihove mentore u svijet robotike.

Recenzenti: prof. dr. sc. Zdenko Kovačić i Đula Nađ
Izdavač: Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zagreb, 2010.
Cijena: 30,00 kn (poštarina uključena)

Jednostavno i razumljivo pisan priručnik, popraćen s 90-tak slika u boji, uvodi učenike i njihove mentore u svijet robotike. Autori korak po korak objašnjavaju kako instalirati ROBOPro-a na računalo, strujne krugove, serijske i paralelne spojeve prekidača, kako upravljati elektromotorima, kako napraviti jednostavniji i složeniji semafor te ručno i samostalno vođeno robotsko vozilo. Slikom i riječima pojašnjena su trčeća svjetla s različitom brzinom paljenja žaruljica, trčeći mrak i svjetleća traka, a dane su i upute za organiziranje natjecanja pod nazivom Igra svjetla i Robo-vatrogasac. Nakana je ovog priručnika obrazovati nadarene učenike, ohrabriti ih za kreativno razmišljanje i povezivanje teorije i prakse, a mentorima ponuditi metodologiju koja će ih uspješno dovesti do rezultata.

Priručnik je nastao zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske u okviru programa „Središte izvrsnosti robotike u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici“, a rezultat je stečenog iskustva vođenja brojnih radionica robotike i ljetnih škola tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture, osmišljavanju i organiziranju Robokupa – ekipnog međuškolskog natjecanja u robotici te sudjelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture u natjecanjima mladih tehničara Republike Hrvatske.

Narudžba:

  • Za fizičke osobe - uplatom na žiro-račun Hrvatske zajednice tehničke kulture, Dalmatinska 12, Zagreb, IBAN: HR68 2360000-1101559470 (ZABA). Svrha uplate: Priručnik robotike za mentore i učenike. Nakon uplate obavezno nam pošaljite presliku uplatnice s vašim točnim i čitljivim podacima (imenom, prezimenom i adresom) na e-poštu (abc-tehnike@hztk.hr) ili poštom na gore navedenu adresu. Nakon primitka uplatnice priručnik ćemo poslati poštom.
  • Za pravne osobe (tvrtke, udruge, škole ...). Pošaljite narudžbenicu (obavezno navesti OIB) putem e-pošte (abc-tehnike@hztk.hr) ili poštom na gore navedenu adresu. Po primitku narudžbe poslati ćemo vam priručnik i račun.

Imate li pitanja, slobodno nam se obratite telefonom na na broj 01/4848-762, 4848-641 (radnim danom od 8,00 do 15,30 sati) ili putem e-pošte na adresu: abc-tehnike@hztk.hr

vrh stranice