14. Robokup – smotra elementarne robotike na daljinu


Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom  od 2008. godine u neprekinutom nizu organizira Robokup, jedinstveno natjecanje iz elementarne robotike, namijenjeno učenicama i učenicima osnovnih škola.

Zbog pandemije bolesti COVID-19 državna razina Robokupa U školskoj godini 2020./2021. održat će se u prvoj polovini 2021. godine u obliku smotre radova na daljinu.

Na četrnaesti Robokup će se putem web stranice HZTK, odnosno preko internetske platforme za prijavu tehničkih tvorevina (JotForm) do 31. ožujka 2021. (novi termin!) moći prijaviti pojedinci ili natjecateljske ekipe u kojima su najviše troje učenika viših razreda osnovnih škola iz Republike Hrvatske i inozemstva, kao i učenici s učenici s poteškoćama. Oni će predstavljati svoju osnovnu školu, udrugu ili klub u kojem su se pripremali za Robokup.
Zadatak Robokupa je izrada robotske konstrukcije i programiranje upravljačkog programa birajući jednu od ponuđenih robotskih konstrukcija:
1) mobilni robot - robot koji se može samostalno kretati po nekoj stazi pomoću kotača ili nogu
2) stacionarni robot - robot je smješten na jednom mjestu nepokretnoj osnovi na kojoj se nalaze pokretni „radni dijelovi“ poput robotske ruke, trakastog transportera i slično).

Ocjenjivačko povjerenstvo pregledati će sve prijavljene radove i izdvojiti po tri rada od svakog tipa zadanih robotskih konstrukcija. Od izdvojenih radova posebno će istaknuti po jedan rad. Prijavljeni natjecatelji/natjecateljske ekipe glasanjem će također istaknuti po tri rada u pojedinoj kategoriji, a od izdvojenih radova posebno će istaknuti po jedan rad.

Hrvatska zajednica tehničke kulture dodijeliti će nagrade natjecateljima i mentorima čiji su radovi istaknuti glasanjem natjecatelja i Ocjenjivačkog povjerenstva te će ih objaviti na svojoj web stranici i društvenoj mreži.

Pravila 14. Robokupa – smotre elementarne robotike na daljinu možete preuzeti ovdje.
Obrazac
za prijavu možete popuniti na ovoj poveznici.


vrh stranice