Nacionalni centar tehničke kulture u Kraljevici - obrazovno središte tehničke kulture

Ugovor o najmu poslovne zgrade koju je HZTK koristila s Gradom Kraljevicom je raskinut. Svi programi će se nastaviti provoditi iz Hrvatske zajednice tehničke kulture, Dalmatinska 12 i na drugim lokacijama.

Od svečanog otvaranja 17. svibnja 2005. pa do danas, u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici provedene su brojne aktivnosti tehničke kulture u kojima su sudjelovali zaljubljenici u tehniku iz cijele Hrvatske, od učeničke pa sve do zrelije dobi, učitelji, građani Kraljevice i okolice, daroviti učenici i učenici s poteškoćama obrazovanju i drugi.

Centar je otvoren u zgradi bivše vojarne “Mornar” koju je Grad Kraljevica iznajmio Hrvatskoj zajednici tehničke kulture 8. prosinca 2003. na rok od 20 godina. Nakon opsežnog uređenja zgrade i opremanja najsuvremenijom tehnikom u trokatnoj zgradi površine gotovo 1000 četvornih metara nalaze se:

  • velika dvorana - predavaonica, 100 sjedala (opremljena A/V tehnikom)
  • mala dvorana - predavaonica, 40 sjedala (opremljena A/V tehnikom)
  • 5 učionica sa svim potrebnim alatima i opremom za radionice svih oblika modelarstva, robotike, elektrotehnike, strojarstva, obrade materijala te kreativne, filmske i fotoradionice
  • 3 informatičke učionice (40 računala)
  • pomoćni prostori: spremišta opreme za ronioce, kajakaše i veslače, višenamjenska mehanička radionica

Uz zgradu Centra, koja je klimatizirana i grijana tijekom zime, uređen je okoliš površine oko 4000 četvornih metara s amfiteatrom, spremištem za kajake i ronilačku opremu, prostorom za povremeno kampiranje sa sanitarnim čvorom, boćalištem i mogućnostima provođenja različitih sportsko-zabavnih aktivnosti. Svim tim mogućnostima Nacionalnog centra tehničke kulture (NCTK) služe se za svoje redovite obrazovne aktivnosti, uz članice Hrvatske zajednice tehničke kulture, različite organizacije, udruge, fizičke i pravne osobe.

U Centru je moguće organizirati: vikend tečajeve, terensku nastavu, različite tehničke/kreativne radionice, ljetne i zimske škole, natjecanja, izložbe, smotre, pripreme za natjecanja, usavršavanja, seminare, savjetovanja, okrugle stolove, susrete, škole i natjecanja.


Grad Kraljevica smještena je na ulazu u Bakarski zaljev, razvila se oko velebnih kaštela Zrinskih i Frankopana u XVII. st., a gospodarski razvoj dobio je dodatni poticaj 1729. godine gradnjom luke i brodogradilišta, jednog od najstarijih na našoj obali. Dobra povezanost s kopnenom Hrvatskom, cestom Karolinom, potaknula je razvoj veletrgovine, pomorstva, jačanje trgovačke mornarice i privatnog poduzetništva.

Kako doći do nas:NCTK brošura

FOTOGALERIJA

Smještaj u Kraljevici

 

 

vrh stranice