Aktivnosti županijskih ZTK

Radionice graditeljskog maketarstva, minijaturizma, kreativne i računalne radionice u XI. zimskoj škola tehničkih vještina 
Dvadesetčetvero mladih Zagrepčana okupilo se u Nacionalnom centru tehničke kulture u radionicama Zagrebačke zajednice tehničke kulture.

Tradicionalna zimska škola tehničkih vještina Zagrebačke zajednice tehničke kulture odvijala se u Nacionalnom centru tehničke kulture (NCTK) u Kraljevici od 4. do 8. siječnja 2010. Zimska škola po jedanaesti puta ispunila je dane zimskih školskih praznika programima tehničke kulture te je 24 djece s petoro voditelja prošlo kroz radionice graditeljskog maketarstva, kreativne i računalne radionice i ovladalo tehnikama minijaturizma prema programu udruge Agram čija dva instruktora su se uključila u rad škole.

Zagrebačka zajednica tehničke kulture (ZZTK) angažirala je voditelja škole, gospodina Zdenka Potočkog koji je i vrsni instruktor da izabere programe i njihove provoditelje tako da su djeca, prema vlastitim afinitetima i uz pomoć dvoje instruktora, gospođe Marije Ivček i bivšeg polaznika CTK Dubrava Antu Banovca i po desetak sati dnevno koristila kapacitete NCTK Kraljevica uživajući u izradi zahtjevne makete razorenog dijela Vukovara u omjeru 1:25; strpljivom bojanju stotinjak minijatura koje se koriste u stolnim strateškim igrama; u izradi i obradi brojnih uporabnih predmeta od gipsa te u računalnoj radionici. 

Maketa Vukovara

Slobodno vrijeme, zbog obilne i neprekidne kiše, djeca i instruktori provodili su unutar NCTK, upoznavajući se s brojnim alatima i njihovom funkcijom, družeći se kroz organizirane edukativne igre i igrajući stolni tenis.

Domaćini Centra, Marta Tomas i Hrvoje Vrhovski, zaposlenici Hrvatske zajednice tehničke kulture, neprekidno su bili na raspolaganju polaznicima i mentorima na čemu im je ZZTK zahvalila na svečanosti dodjele diploma o završenim tečajevima. Zahvalnice i diplome dodijelio je dopredsjednik ZZTK, gospodin Mario Kuzele u društvu glavne tajnice ZZTK, gospođe Gracijele Gabriel Pukšec koja je zahvalila Gradu Zagrebu i Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport koji već 11 godina svojom potporom omogućuju održavanje ovog programa od posebnog interesa za Grad Zagreb.

Rad s mladima u Sisačko-moslavačkoj županiji

Tehnička kultura u Zadarskoj županiji 2008.

Aktivnosti tehničke kulture u Varaždinskoj županiji 2009.

vrh stranice