Ljetna škola tehničkih aktivnosti

Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira Ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture od 2008. godine. Ljetna škola tehničkih aktivnosti je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture. Svake godine Ljetnu školu pohađa preko stotinu polaznika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji aktivnim sudjelovanjem u radionicama različitih područja tehničke kulture izrađuju i unaprjeđuju tehničke tvorevine, pritom usvajajući i osnovne principe sigurnog i pravilnog korištenja opreme i alata za rad.

Korisnici programa Ljetne škole tehničkih aktivnosti u svojim sredinama prenose stečena iskustva u različitim programima formalnog, neformalnog i informalnog obrazovanja te s vremenom postaju nositelji novih programa tehničke kulture u svojim sredinama. Od 2008. godine, kvalitetu Ljetne škole tehničkih aktivnosti prepoznaje sve više djece i mladih i njihovih roditelja, zbog čega Hrvatska zajednica tehničke kulture od 2017. godine održava 3 desetodnevna termina tijekom ljetnih školskih praznika. 

Radionice se održavaju u skupinama do 15 polaznika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture. Osim roditelja, koji uključivanjem djece u Ljetnu školu tehničkih aktivnosti Hrvatske zajednice tehničke kulture ulažu u kontinuitet i kvalitetu njihovoga tehničkog odgoja i obrazovanja, održavanje Ljetne škole svake godine podržavaju i županijske i gradske zajednice te društva pedagoga tehničke kulture i jedinice lokalne samouprave koje izdvajaju sredstva za istaknute pojedince u području tehničke kulture. Programi Ljetne škole ostvaruju se izradom projektnih zadataka.
Osnovnoškolski program uključuje desetodnevne radionice u kojima učenici kroz različita područja tehničke kulture (modelarstvo, konstruktorstvo, elektronika, elektrotehnika, robotika, automatika…) i različite informatičke i kreativne programe izrađuju tehničku tvorevinu te ukrasne i uporabne predmete.
Od 2011., u sklopu Ljetne škole pokrenut je i program za srednjoškolce s ciljem poticanja na upis tehničkih i proizvodnih fakulteta. Program je namijenjen učenicima koji su završili 8. razred ili pohađaju srednje nestrukovne škole, a imaju razvijen interes za područja tehničke kulture.
Od 2018. godine sudionici Ljetne škole su učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda , a srednjoškolci su uključeni u program STEM radionice za srednjoškolce.
Imate li dodatnih pitanja o Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti, slobodno ih uputite radnim danom od 9,00 do 17,00 sati na: Svijetlana Grubišić, 091/465-6771;051/282-418svijetlana.grubisic@hztk.hr

PROMOTIVNI VIDEO pogledajte ovdje: 

 

 

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2020.

BILTEN 2020.

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2019.

BILTEN 2019.

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2018.

BILTEN 2018.

FOTOGALERIJA

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2017. 

BILTEN 2017.

FOTOGALERIJA - 1. TERMIN

FOTOGALERIJA - 2. TERMIN

FOTOGALERIJA - 3. TERMIN

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2016. 

BILTEN 2016. 

FOTOGALERIJA_1. TERMIN

FOTOGALERIJA_2. TERMIN

VIDEO

 

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2015.

BILTEN 2015.

FOTOGALERIJA_1. TERMIN

FOTOGALERIJA_2. TERMIN

VIDEO_NAJAVA LJETNE ŠKOLE TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

VIDEO

 LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2014.

BILTEN 2014.

FOTOGALERIJA_OŠ

FOTOGALERIJA_SŠ

VIDEO

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2013.

BILTEN 1

BILTEN 2

VIDEO

     

     

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2012.

BILTEN 1

BILTEN 2

VIDEO SAŽETAK

"SVET ELEKTRONIKE" - VLADIMIR MITROVIĆ - PROGRAMIRANJE MIKROKONTROLERA

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2011.

BILTEN 1

BILTEN 2

 

 

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2010.

BILTEN 1

BILTEN 2

BILTEN 3

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2009.

BILTEN 1

BILTEN 2

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2008.

BILTEN                                                                                                                                                                                                                                                              

 

vrh stranice