Ljetna škola tehničkih aktivnosti

Ugovor o najmu poslovne zgrade koju je HZTK koristila s Gradom Kraljevicom je raskinut. Svi programi će se nastaviti provoditi iz Hrvatske zajednice tehničke kulture, Dalmatinska 12 i na drugim lokacijama.
Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira Ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture od 2008. godine. Ljetna škola tehničkih aktivnosti je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture. Svake godine Ljetnu školu pohađa preko stotinu polaznika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji aktivnim sudjelovanjem u radionicama različitih područja tehničke kulture izrađuju i unaprjeđuju tehničke tvorevine, pritom usvajajući i osnovne principe sigurnog i pravilnog korištenja opreme i alata za rad.

Korisnici programa Ljetne škole tehničkih aktivnosti u svojim sredinama prenose stečena iskustva u različitim programima formalnog, neformalnog i informalnog obrazovanja te s vremenom postaju nositelji novih programa tehničke kulture u svojim sredinama. Od 2008. godine, kvalitetu Ljetne škole tehničkih aktivnosti prepoznaje sve više djece i mladih i njihovih roditelja, zbog čega Hrvatska zajednica tehničke kulture od 2017. godine održava 3 desetodnevna termina tijekom ljetnih školskih praznika. 

Radionice se održavaju u skupinama do 15 polaznika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture. Osim roditelja, koji uključivanjem djece u Ljetnu školu tehničkih aktivnosti Hrvatske zajednice tehničke kulture ulažu u kontinuitet i kvalitetu njihovoga tehničkog odgoja i obrazovanja, održavanje Ljetne škole svake godine podržavaju i županijske i gradske zajednice te društva pedagoga tehničke kulture i jedinice lokalne samouprave koje izdvajaju sredstva za istaknute pojedince u području tehničke kulture. Programi Ljetne škole ostvaruju se izradom projektnih zadataka.
Osnovnoškolski program uključuje desetodnevne radionice u kojima učenici kroz različita područja tehničke kulture (modelarstvo, konstruktorstvo, elektronika, elektrotehnika, robotika, automatika…) i različite informatičke i kreativne programe izrađuju tehničku tvorevinu te ukrasne i uporabne predmete.
Od 2011., u sklopu Ljetne škole pokrenut je i program za srednjoškolce s ciljem poticanja na upis tehničkih i proizvodnih fakulteta. Program je namijenjen učenicima koji su završili 8. razred ili pohađaju srednje nestrukovne škole, a imaju razvijen interes za područja tehničke kulture.
Od 2018. godine sudionici Ljetne škole su učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda , a srednjoškolci su uključeni u program STEM radionice za srednjoškolce.
Imate li dodatnih pitanja o Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti, slobodno ih uputite radnim danom od 9,00 do 15,00 sati voditelju Ljetne škole Danijelu Šimuniću, mobitel: 098/386 - 632, e- pošta : danijel.simunic@hztk.hr

Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2023.
Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2022.
Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2021.

PROMOTIVNI VIDEO pogledajte ovdje: 

LJETNA ŠKOLA TEHIČKIH AKTIVNOSTI 2021.

BILTEN 2021.

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2020.

BILTEN 2020.

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2019.

BILTEN 2019.

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2018.

BILTEN 2018.

FOTOGALERIJA

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2017. 

BILTEN 2017.

FOTOGALERIJA - 1. TERMIN

FOTOGALERIJA - 2. TERMIN

FOTOGALERIJA - 3. TERMIN

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2016. 

BILTEN 2016. 

FOTOGALERIJA_1. TERMIN

FOTOGALERIJA_2. TERMIN

VIDEO

 

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2015.

BILTEN 2015.

FOTOGALERIJA_1. TERMIN

FOTOGALERIJA_2. TERMIN

VIDEO_NAJAVA LJETNE ŠKOLE TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

VIDEO

 LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2014.

BILTEN 2014.

FOTOGALERIJA_OŠ

FOTOGALERIJA_SŠ

VIDEO

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2013.

BILTEN 1

BILTEN 2

VIDEO

     

     

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2012.

BILTEN 1

BILTEN 2

VIDEO SAŽETAK

"SVET ELEKTRONIKE" - VLADIMIR MITROVIĆ - PROGRAMIRANJE MIKROKONTROLERA

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2011.

BILTEN 1

BILTEN 2

 

 

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2010.

BILTEN 1

BILTEN 2

BILTEN 3

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2009.

BILTEN 1

BILTEN 2

LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI 2008.

BILTEN                                                                                                                                                                                                                                                              

 

vrh stranice