Online smotra tehničkog stvaralaštva

Nagradni natječaj "Bolji svijet"

Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi nagradni natječaj s ciljem poticanja učenika osnovnoškolskog uzrasta na izradu praktičnih radova u području automatike i robotike.  Želimo potaknuti i ohrabriti učenike na izradu praktičnih radova, na slobodnu ili zadanu temu, upravljanih mikrokontrolerima (Arduino, micro:bit, Raspberry Pi…). Pri izradi radova poželjno je koristiti i dodatne tehnologije u svrhu dizajniranja i izrade pojedinih dijelova (papir, karton, šperploča, plastika, 3D tehnologija...).

U obzir za prijavu na Online smotru dolaze i svi radovi koji su izrađivani na Natjecanjima mladih tehničara, Ljetnim školama tehničkih aktivnosti, Robokupu i Modelarskoj ligi, ako su funkcionalno nadograđeni, imaju ugrađenu kakvu inovaciju i slično.

Svjesni smo da mnogi od vas nemaju kod kuće svu potrebnu opremu, a niti uvjete za izradu, pa u obzir za prijavu na Online smotru dolaze i ideje, razrađene i objašnjene s nacrtima ili skicama. U tom slučaju, HZTK će nakon završetka natječaja odabrati i nagraditi učenike čije bi se ideje mogle realizirati i pomoći materijalom i stručnim konzultacijama da se te ideje i realiziraju.

Tema natječaja je  „Bolji svijet“. Hrvatska zajednica tehničke kulture zadržava pravo određivanja dodatnih tema pojedinih ciklusa prema iskazanom interesu, uz prethodnu najavu.


Sve informacije o Online smotri i prijavnica za natječaj pogledajte ovdje

 

vrh stranice