Smotra radova 2010.

Prijenos sipkog materijala

SMOTRA UČENIČKIH RADOVA 2010. GODINE
(prateća aktivnost 52. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske)

Smotru radova mladih tehničara organizira i provodi Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u suradnji sa županijskim društvima pedagoga tehničke kulture, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Agencijom za odgoj i obrazovanja te Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa. Smotra učeničkih radova omogućava učenicima koji su tijekom školske godine uključeni u izvannastavne i/ili izvanškolske programe tehničkih aktivnosti, da pokažu svoja postignuća te da se na taj način afirmiraju i budu prepoznati kao daroviti i talentirani za tehniku.

Sudionici smotre 2010. su:

 • učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda
 • učenici srednjih škola

Tehnička tvorevina Damjana Tonkovića na Državnoj smotri 2010.Zajednički naziv za sve učenike je „mladi poduzetnici“.

Radovi – tehničke tvorevine se izrađuju na zadanu temu „Prijenos sipkog materijala“

Razine i vremenik održavanja smotre jednake su kao i razine i vremenik 52. natjecanja mladih tehničara:

Školska/klupska - do 26. veljače 2010.
Županijska i Grad Zagreb - do ili 26. ožujka 2010.
Državna - 27. do 30. travnja 2010.

Provedba smotre učeničkih radova 2010.

Tehnička tvorevina na Državnoj smotri 2010.Za školsku/klupsku smotru učeničkih radova učenici su na propisanoj prijavnici prijavili svoj rad školskom/klupskom povjerenstvu. Nakon selekcije radova školska/klupska povjerenstva na propisanim prijavnicama prijavila su županijskim povjerenstvima radove za županijsku smotru učeničkih radova. Županijske smotre učeničkih radova organizirala su županijska društva pedagoga tehničke kulture. Mentori su prijavili radove učenika na zadanu temu za županijsku smotru županijskom povjerenstvu za provođenje smotre (obrazac prijave i preslika prezentacijskog plakata umanjenu na format A4). Županijsko povjerenstvo za smotru učeničkih radova, odnosno povjerenstvo Grada Zagreba, izvršilo je izbor radova i pozvalo učenike na županijsku smotru učeničkih radova. Nakon održanih županijskih smotri i smotre Grada Zagreba, županijska povjerenstva i povjerenstvo grada Zagreba su tehničke kulture predložili jedan rad učenika osnovne škole i jedan rad učenika srednje škole na zadanu temu za sudjelovanje na Državnoj smotri Povjerenstvu za smotru u Hrvatskom savezu pedagoga tehničke kulture.

Rezultati Državne smotre učeničkih radova,
Dubrovnik, 27. do 30. travnja 2010.


Priznanje na smotri radova na zadanu temu “Prijenos sipkog materijala” dijelilo se u dvije kategorije:

Osnovne škole

 • Tomislav Primorac, 8. raz., OŠ F. K. Frankopana, Osijek za “ELEVATOR”  transporter sipkog materijala;
 • Ante Stanešić, 7. raz., OŠ S. Antolovića, Privlaka za “Model kamiona”;
 • Miroslav Batori, 6. raz, OŠ Budrovci/KMT Budrovci za “Model sustava za transport piljevine”;
 • Domagoj Knežević, 8. raz., OŠ Trnovec, Trnovec, za “Prijenos sipkog materijala”;Valentino Jovan, Elektrostrojarska škola Varaždin: Četveronožni   robot
 • Ivan Sablić, 8. raz., OŠ Viktorovac Sisak, CTK Sisak  za “Silos”.

Srednje škole

 • Valentino Jovan, 4. raz., Elektrostrojarska škola Varaždin za “Četveronožnog robota”;
 • Maja Stočko, 3. raz., 3. Gimnazija, Osijek, Centar tehničke kulture Osijek za “Elevator”;
 • Hrvoje Cindrić, 4. raz., SŠ Ruđera Boškovića Vinkovci za “Prijenos rasutih tereta pomoću robot ruke s el.magnetskim privlačenjem”;
 • Vedran Božić, 1. raz., Elektrostrojarska škola Varaždin za “Teglenicu s uređajem za samo pražnjenje”;
 • Matej Podubsky, 2. raz., Tehnička škola Požega za “Uređaj za prijenos i pakiranje ugostiteljskog šećera i praškastih proizvoda”.

Matej Podbusky: Uređaj za prijenos i pakiranje ugostiteljskog šećera i praškastih proizvodaOsim dodijeljenih priznanja Povjerenstvo za smotru je predložilo da sa svojim radovima sudjeluju na izložbi inovacija sljedeći učenici: Valentino Jovan iz Varaždina sa “Četveronožnim robotom”; Matej Podubsky iz Požege s “Uređajem za prijenos i pakiranje ugostiteljskog šećera i praškastih proizvoda»; Ivan Sablić iz Siska sa «Silosom»; Ivan Klešić iz Osijeka s «Prijenosom sipkog materijala»; Domagoj Vrtovšnik, voditelj tima Rene Zamostini za “Proces pakiranja i transporta sipkog materijala”.

Povjerenstvo je također odlučilo predložiti za Izložbu inovacija i neke učenike koji su prezentirali radove na temu “Inovacije i ostali radovi”: Vedran Kukrika iz Osijeka za “Interfeis”; Nikola Isailović iz Varaždina s “Automatikom za zalijevanje vrta”; Luka Pavličić iz Požege s “Eko uređajem za čišćenje mednih saća (vrcaljka)”; Lika Mihaljica iz Zagreba s “Mjeračem buke u učionici”; Vedran Budimir iz Belog Manastira sa “Sustavom za navodnjavanje” i Vedran Adamič iz Zagreba sa “Štednim energetskim kabelom”.

Popis učenika i radova koji su pozvani na Državnu smotru u Dubrovnik 2010.

Pravila smotre učeničkih radova 2010.

vrh stranice