Novosti

Hrvatska zajednica inovatora na IHM - Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu

22.03.2023.

Radi se o najvećem obrtničkom sajmu u svijetu na kojem izlaže više od 1.000 izlagača iz preko 60 država svijeta, a mjesto je prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni više od dvadeset i pet godina. Sajam je ove godine posjetilo više od 100.000 posjetitelja.

Uspjeh Međunarodne maketarske akademije HZTK u Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj, Italiji, Sloveniji i Libanonu

17.03.2023.

Izvrsna prezentacija Međunarodne maketarske akademije (MMA) Hrvatske zajednice tehničke kulture na više inozemnih natjecanja u području naprednog maketarstva tijekom 2022. godine i na brojnim društvenim mrežama inozemnih maketarskih klubova, rezultirala je konkretnim rezultatima početkom 2023. godine: cjelogodišnjim edukativno - izložbenim projektima u više europskih zemalja, uključenjem maketarskih udruženja u MMA uživo i na daljinu te dolaskom inozemnih maketara na zagrebačku "CRNU KRALJICU".

Održan prvi RobotIK srednjoškolaca Istre i Kvarnera

10.03.2023.

Cilj natjecanja koji se održao u Rovinju bio je popularizacija robotike i uvođenje robotike kao fakultativnog predmeta u što više škola, kao i razvoj suradničkog duha između ekipa i zabava. Osim natjecanja robota, ekipe su demonstrirale svoje vještine u izradi elektroničkih pločica i 3D modeliranju. 

Završen RoboCup Junior Zagreb 2023.

28.02.2023.

ROBOCUP JUNIOR ZAGREB 2023. održao se 24. i 25 veljače u Zagrebu. Zbog tradicionalno dobre organizacijske potpore robotičkim aktivnostima, Osnovna škola Mate Lovraka i ove je godine bila domaćin natjecanja. Ovo natjecanje se održava dugi niz godina i predstavlja temelj za selekciju natjecatelja na svjetskim i euro RoboCup natjecanjima koje se održavaju svake godine.
vrh stranice