Novosti

Priopćenje o situaciji u HZTK izazvanoj pandemijom virusom COVID-19 i potresom u Zagrebu

Hrvatska zajednica tehničke kulture uputila je informaciju o situaciji u novonastalim okolnostima pandemije koronavirusom i o posljedici potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020. godine zastupnicima u Skupštini HZTK i svim svojim članicama. U ovom potresu zgrada HZTK u Dalmatinskoj 12 pretrpjela je značajna oštećenja, tako da se ne preporučuje rad u njoj. Djelatnici HZTK i nacionalnih saveza rade kod kuće i komuniciraju putem službenih web stranica i elektroničkom poštom.

Zajedno protiv COVID -a 19 - HZTK isprintala 100 vizira

31.03.2020.

Osoblje Doma zdravlja u Kraljevici godinama brine o djeci koja pohađaju Ljetnu školu tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture. Hrvatska zajednica tehničke kulture napokon ima priliku pobrinuti se za njih. Novi paket zaštitnih vizira sretno je stigao i već je u upotrebi.

HZTK i članice protiv COVID-a 19

30.03.2020.

Hrvatskoj zajednici tehničke kulture u borbi protiv epidemije korona virusa (COVID -19) u izradi zaštitnih vizira 3D printerom za zdravstvene djelatnike, pridružile su se i županijske i gradske zajednice tehničke kulture, kao i društva pedagoga tehničke kulture. Do sada su djelatnici HZTK izradili i dostavili medicinskim ustanovama i policijskim službenicima više od 50 zaštitnih vizira.

Stanje zgrade HZTK nakon potresa

28.03.2020.

Obavještavamo vas da smo nakon mišljenja ovlaštenog statičara dobili i mišljenje statičara grada Zagreba i da zgrada privremeno nije sigurna za rad, te da ćemo krenuti u sanaciju zgrade čim se za to stvore odgovarajući uvjeti.

Kreativno-tehničke radionice HZTK u ožujku

26.03.2020.

Bez obzira na teškoće izazvane Korona virusom kao i potresom koji je pogodio naš grad Zagreb, HZTK je ipak ostvarila svoj zadani cilj za mjesec ožujak, u kojemu je uspješno sudjelovalo preko 240 djece. U pripremama su  Online radionice, naravno sve u skladu sa uputama Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite a uskoro ćemo izaći pred sve vas sa još nekoliko aktivnosti na kojima svi skupa marljivo radimo. Nadamo se da će ovo vrijeme nedaća pozitivno utjecati na sve nas, te da ćemo uskoro ponovno zajedno uživati u našim i vašim radionicama.

Predstavnici HZTK u sedmom sazivu Savjeta za razvoj civilnoga društva

19.03.2020.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavio je rezultate glasanja za članove Savjeta za razvoj civilnoga društva iz reda udruga za razdoblje od 2020. do 2023. godine. U području tehničke kulture najviše glasova dobili su Hrvoje Nekić, pomoćnik glavne tajnice HZTK i Željko Krnjajić, tajnik Hrvatskog robotičkog saveza.

Robokup okupio više od 120 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

06.03.2020.

Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, organizirala je 13. Robokup - ekipno natjecanje iz elementarne robotike - namijenjeno učenicima viših razreda osnovnih škola. Škola domaćin već drugi puta za redom bila je OŠ Vladimira Bosnara iz Stubičkih Toplica, a natjecanje je održano od 24. do 26. siječnja 2020. u hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.

Filmska naSTAVa završila dodjelom diploma i nagrada

Unatoč skraćenim zimskim praznicima, čak 170 mladih pohađalo je ovaj ciklus Filmske naSTAVe koji se održao tijekom siječnja i četiriju vikenda u veljači.
Tijekom zimskog ciklusa sudionici su pogledali devet raznovrsnih, umjetnički relevantnih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima. Nakon projekcije filmova analizirali su film uza stručno vodstvo voditelja programa.

Zimski radioamaterski kamp Orahovica

04.03.2020.

Hrvatski radioamaterski savez i Radioklub 9A1DFG Sisak organizirali su 4. Zimski radioamaterski kamp za djecu i mlade Orahovica 2020. Kamp se održao od 24. do 27. veljače 2020. godine u odmaralištu „Merkur“ koje je u vlasništvu Crvenog križa grada Osijeka.

Izabrana nova tijela upravljanja ZTK Primorsko - goranske županije

04.03.2020.

Na Izbornom zasjedanju skupštine Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije održanom 28. veljače 2020. godine u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, zastupnici u Skupštini izabrali su Ružicu Kamenjašević za predsjednicu a Gorana Gračanina za dopredsjednika Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije.

Kreativno-tehničke radionice HZTK obišlo više od 250 polaznika

Kreativno-tehničke STEAM radionice iz Škole radosti i znanosti Večernjeg lista, časopisa Radost i Hrvatske zajednice tehničke kulture, uspješno su provedene tijekom veljače 2020. godine. Na radionicama se okupilo više od 250 djece od drugog do četvrtog razreda osnovne škole, koja su odradila više vježbi izrade tehničkih tvorevina: šišmiša, krijesnicu, raketu i Miniona.
vrh stranice