Novosti

HZTK u službenom posjetu Gradskoj skupštini Grada Zagreba

29.07.2020.

Dana 21. srpnja 2020. godine predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet dr. med. primio je u službeni posjet izaslanstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture  Josipa Trohu, predstavnika povjerenstva za razvoj i strategiju HZTK i Tomislava Stipanovića, voditelja programa HZTK. Glavna tema sastanka bila je nadolazeća 75. obljetnica tehničke kulture Republike Hrvatske i moguće uključivanje Gradske skupštine u obilježavanje iste u Gradu Zagrebu

„Group build & Online competition North Africa“

28.07.2020.

Međunarodni program Hrvatske zajednice tehničke kulture pod nazivom Međunarodna maketarska akademija, uspješno je odrađen u suradnji sa IPMS Croatia i drugim projektom pod nazivom „Group build & Online competition North Africa“ koji je započeo 01. lipnja i trajao je sve do 15. srpnja 2020. godine.
Nastavno na prenamjenu programskog sadržaja te prebacivanje istoga u Online sustav i ovaj dio projekta većinom je odrađen na spomenuti način gdje je u navedenom vremenskom roku prijavljeno i uspješno ažurirano preko 80 radova što je iznimno velika brojka s obzirom na zadanu temu.

U Kraljevici održano Stručno usavršavanje voditelja županijskih stručnih vijeća učitelja tehničke kulture o uvođenju novog kurikuluma u sve 6. i 7. razrede OŠ u RH

21.07.2020.

Stručno usavršavanje voditelja županijskih stručnih vijeća učitelja tehničke kulture o uvođenju novog kurikuluma u sve 6. i 7. razrede osnovnih škola u RH održano je od 6. do 10. srpnja 2020. godine u trajanju od 25 sati. Usavršavanje je provedeno u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, a na njemu je sudjelovalo 18 županijskih voditelja te tajnik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti -1 termin

15.07.2020.

U prvom terminu Ljetne škole tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, koja je započela 10. srpnja 2020. a traje do 19. srpnja 2020., polaznici škole kroz radionice elektrotehnike, modelarstva, robotike i 3 D printera izrađuju funkcionalnu igračku - Fliper.  Video u prilogu.

25. Državno natjecanje brodomaketara

15.07.2020.

25. Državno natjecanje brodomaketara, tradicionalno održano u organizaciji Hrvatskog saveza brodomaketara, Centra tehničke kulture Rijeka i Hrvatske zajednice tehničke kulture, održalo se prema pravilima NAVIGA. U natjecanju su imali priliku sudjelovati svi brodomaketari s maketama brodova koje je ocjenjivalo povjerenstvo u sastavu Mladen Mitić (glavni sudac), Branko Vekarić i Nikola Budimir koji su nedjeljno popodne procjenjivali 20 maketa prijavljenih na natjecanje.
vrh stranice