Ljetna škola tehničkih aktivnosti 2021. - u tijeku

02.06.2021.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda bit će održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 27. srpnja do 5. kolovoza 2021. Program Ljetne škole ostvaruje se izradom projektnog zadataka. Učenici će sudjelovati u radionicama: modelarstva, elektrotehnike, robotičkih konstrukcija, automatike i tehnologije 3D ispisa. U tim radionicama učenici će izraditi (uz projektni rad) sat, elektroničku značku s motivom tematskog rada te tehničku tvorevinu koju će sami dizajnirati i izraditi tehnologijom 3D ispisa. Prijave za termin Škole primaju se od trenutka ove objave pa do ispunjenja upisne kvote.

 Prijava za sudjelovanje
 Suglasnost roditelja/skrbnika
 
- obrazac

  obrazac isprintajte, uredno popunite i potpišite te ga:
• ili skenirajte i pošaljite na e-adresu nctk@hztk.hr
• ili pošaljite preporučeno na adresu:
Nacionalni centar tehničke kulture
Ul. Josipa Juraja Strossmayera 32, 51262, Kraljevica

Ljetna škola tehničkih aktivnosti je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture, a Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) je organizira od 2008. godine. U Školi će ukupno sudjelovati 25 polaznika, učenika viših razreda osnovne škole iz različitih krajeva Republike Hrvatske prema pozivu na prijavu uz plaćanje kotizacije.

Nastava se održava u skupinama od 8 do 10 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture.

Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na Natjecanjima mladih tehničara. Tijekom boravka u Kraljevici, učenici su pod stalnim pedagoškim i liječničkim nadzorom.
Svi su učenici osigurani tijekom cjelokupnog boravka u Kraljevici (u Nacionalnom centru tehničke kulture, tijekom organiziranog prijevoza od Zagreba do Kraljevice i natrag te tijekom boravka na plaži).

Smještaj na bazi punog pansiona je organiziran nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Slobodno vrijeme izvan radionica je organizirano kroz različite sportske i zabavne aktivnosti također pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Uz odlazak na plažu i kupanje također uz pedagoški i liječnički nadzor, nezaobilazne su i Ljetne igre bez granica u kojima će učenici moći pokazati i svoja umijeća u sportskim/interpretativno/zabavnim disciplinama (u stolnom tenisu, karaokama, badmintonu, boćanju, pikadu, nogometu…). Također, navečer su organizirane filmske, disco, X-box, Kinect i karaoke večeri u velikoj dvorani Nacionalnog centra tehničke kulture, a učenicima je u slobodno vrijeme na raspolaganju informatička učionica.

Za cjelokupno vrijeme odvijanja Škole, pratećih aktivnosti i boravka u hotelu biti će ispunjene sve mjera zaštite od COVID-19 koje trenutačno propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite.

Uplatu kotizacije za Školu potrebno je izvršiti najkasnije do datuma početka Ljetne škole.
Potvrdu o uplati potrebno je osobno donijeti ili dostaviti elektroničkom poštom voditeljici Škole Svijetlani Grubišić (nctk@hztk.hr) do prvog dana Škole.

Iznos kotizacije je 2.500,00 kn.
Iznos kotizacije za djecu iz iste obitelji je 2.000,00 kn
Kotizacija (bez smještaja, s ručkom i večerom) je 1.200,00 kn
Kotizacija (bez smještaja, s ručkom) je 850,00 kn

U cijenu kotizacije je uračunato:
• organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb - Kraljevica - Zagreb
• pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
• korištenje opreme i materijala (radionički dio)
• stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
• smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona
• korištenje sportskih terena i rekvizita
• gledanje igranih i edukativnih filmova
• kupanje uz nadzor voditelja.

Dodatne informacije
Nacionalni centar tehničke kulture
Strossmayerova 32, 51262 Kraljevica
Svijetlana Grubišić, voditeljica Škole
Tel: +385(0)51/282-418, mob: 091/465-6771
E-pošta: svijetlana.grubisic@hztk.hr
Nacionalni centar tehničke kulture
Ljetna škola tehničkih aktivnosti
vrh stranice