STEM radionice za srednjoškolce -završene prijave

02.06.2021.

Program STEM radionice za srednjoškolce bit će održan u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 6. do 15. kolovoza 2021. U okviru ovog programa predviđa se sudjelovanje 24 polaznika koji pohađaju srednju školu, ali i oni učenici koji su u školskoj godini 2020./2021. završili 8. razred osnovne škole, a koji pokazuju veliko zanimanje za tehničku kulturu. Prijave za STEM radionice primaju se od trenutka ove objave a traju do 15. srpnja ili do ispunjenja upisne kvote.
Osnovni cilj programa je razvijati tehničku pismenost učenika, što uključuje multidisciplinarni pristup i aktivno sudjelovanje korisnika u izradi složenijih tehničkih tvorevina uz sigurno i pravilno korištenje opreme i alata za rad. Polaznici će izraditi projektni zadatak kroz radionice obrade materijala, elektrotehnike, programiranja, robotičkih sustava i tehnologije 3D ispisa. Uz projekt izrade flipera, izrađivati će se i analogni sat te elektronička značka s različitim motivima.

Prijava za sudjelovanje
Suglasnost roditelja/skrbnika - obrazac
Obrazac isprintajte, uredno popunite i potpišite. Možete ga skenirati i poslati na e-adresu: zvonimir.lapov@hztk.hr  ili preporučeno na adresu:
Nacionalni centar tehničke kulture
Ul. Josipa Juraja Strossmayera 32, 51262, Kraljevica

Polaznici STEM radionica izrađuju složen projektni zadatak povezujući i unaprjeđujući stečena znanja iz različitih područja tehnike. Osim toga srednjoškolci samostalno dizajniraju različite modele za ispis na 3D pisaču. Nakon modeliranja prema zadanim elementima, dizajniraju i samostalno izrađuju različite ukrasne i uporabne predmete.

Slobodno vrijeme izvan radionica se organizira kroz različite sportske i zabavne aktivnosti, pod pedagoškim i liječničkim nadzorom. Osim kupanja i sportskih aktivnosti, polaznici će moći sudjelovati u karaokama, igranje na X-BOX-u, natjecanju u plesanju i drugo. Učenicima je u slobodno vrijeme na raspolaganju informatička učionica. Svi su polaznici osigurani tijekom cjelokupnog trajanja škole (u Nacionalnom centru tehničke kulture te tijekom boravka na plaži).
Polaznici su smješteni na bazi punog pansiona, nasuprot Nacionalnog centra tehničke kulture u hotelu Kraljevica u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Nastava se održava u skupinama od 7 do 10 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture.

Za cjelokupno vrijeme odvijanja Škole, pratećih aktivnosti i boravka u hotelu biti će ispunjene sve mjera zaštite od bolesti COVID-19 koje trenutačno propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite.

Program STEM radionice za srednjoškolce podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao program javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.

Roditelji koji odluče poslati svoju djecu na Školu, svojim potpisom Prijave slažu se s uvjetima navedenima u Pravilniku o organizaciji radionica, škola i tečajeva u području tehničke kulture.

Trošak dijela programa potrebno je podmiriti polaznicima koji sudjeluju u programu i to u obliku kotizacije čiji je iznos:
• 2.500,00 kn – za cjelokupan program
• 2.000,00 kn – za cjelokupan program za djecu iz iste obitelji
• 1.200,00 kn – za radionice bez smještaja s ručkom i večerom
• 850,00 kn – za radionice bez smještaja s ručkom.
Kotizacija se plaća jednokratno i to nakon primitka povratne informacije o zaprimanju prijave u okviru upisne kvote, a najkasnije do 15. srpnja 2021.

Potvrdu o uplati potrebno je donijeti ili dostaviti elektroničkom poštom voditelju NAJKASNIJE do prvog dana Škole.
U cijenu kotizacije je uračunato:
- refundacija troškova do Kraljevice (za polaznike koji koriste smještaj u hotelu)
- pedagoško vodstvo i liječnički nadzor tijekom škole i slobodnog vremena
- korištenje opreme i materijala (radionički dio)
- stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
- smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona (dvoje polaznika po sobi)
- korištenje sportskih terena i rekvizita
- gledanje igranih i edukativnih filmova
- kupanje uz nadzor voditelja

Hrvatska zajednica tehničke kulture pokriva troškove prijevoza (cijena povratne karte ili 1 kuna po kilometru).

Dodatne informacije:

Zvonimir Lapov Padovan, voditelj programa
mob: 091/933-1242
e -pošta: zvonimir.lapov@hztk.hr

vrh stranice