16. ROBOKUP, 21.-23.04.2023. IMOTSKI

Robokup pripreme

Prijavnica za sudjelovanje na državnoj razini natjecanja 16. Robokup

 

Hrvatska zajednica tehničke kulture održala je 17. listopada 2022. godine sastanak s temom organizacije i provođenja 16. Robokupa u OŠ Stjepan Radić iz Imotskog. U razgovoru ravnatelja OŠ Stjepan Radić  Marka Mendeša i predstavnika Hrvatske zajednice tehničke kulture, zamjenika glavne tajnice Hrvoja Nekića i voditelja projekta Robokup Bojana Floriani , odlučeno je da će osnovna škola „Stjepan Radić“ iz Imotskog biti domaćin državne razine 16. Robokupa – ekipnog natjecanja učenika u području elementarne robotike.

Na sastanku je osnovano Organizacijsko povjerenstvo 16. Robokupa:

1. Marko Mendeš – ravnatelj OŠ „Stjepan Radić“
2. Bojan Floriani – voditelj kreativnih tehničkih radionica u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture
3. Hrvoje Nekić – zamjenik glavne tajnice u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture
4. Tomislav Nikolić – tajnik Zajednice tehničke kulture grada Splita
5. Danijel Dodig – predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Imotskog
6. Zoran Gabelica – zamjenik predsjednika Zajednice tehničke kulture grada Imotskog
7. Luka Kolovrat - predsjednik Turističke zajednice Imota iz Imotskog

Organizacijsko povjerenstvo odredilo je da će se 16. Robokup održati od 21. do 23. travnja 2023. godine u osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom. Dolazak i smještaj natjecatelja predviđen je za 21. travnja, svečano otvorenje te početak natjecanja za 22. travnja, dok će proglašenje pobjednika i službeno zatvaranje biti održano 23. travnja 2023. godine. U slobodno vrijeme natjecateljima će na raspolaganju biti organizacijski tim TZ Imota koji će ih upoznati sa znamenitostima grada Imotskog i Imotske krajine.

S uzbuđenjem iščekujemo provedbu natjecanja, te smatramo kako je organizacija 16. Robokupa ujedno i potvrda osnovnoj školi „Stjepan Radić“ da je prepoznata kao centar Imotske krajine u poučavanju robotike, programiranja i novih tehnologija gdje djeca imaju priliku pokazati svoja znanja, vještine, inovativnost i kreativnost.

Organiziranje i provođenje natjecanja

 16. Robokup provest će se u 2023. godini kroz dvije razine natjecanja: županijsku i državnu.

Županijska razina natjecanja održati će se do 5. travnja 2023. Natjecanja organiziraju županijske zajednice tehničke kulture ili društva pedagoga tehničke kulture, a koordinira ih Hrvatska zajednica tehničke kulture . Za provedbu županijske razine natjecanja potrebne su najmanje tri natjecateljske ekipe. Najuspješnija ekipa ostvaruje pravo sudjelovanja na državnoj razini Robokupa .

Državna razina natjecanja  održati će se od 21. do 23. travnja 2023. u osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom. Državnu razinu 16. Robokupa organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom. Hrvatska zajednica tehničke kulture pozvat će na državnu razinu natjecanja oko 22 najuspješnije ekipe sa županijske razine (66 natjecatlja i 22 mentora). Hrvatska zajednica tehničke kulture zadržava pravo pozvati više ekipa koje su sudjelovale na županijskim natjecanjima).  Ukoliko u nekoj županiji nisu ostvareni uvjeti za organizaciju županijskog natjecanja, a postoji natjecateljska ekipa zainteresirana za sudjelovanje na Robokupu, u cilju poticanja razvoja elementarne robotike Hrvatska zajednica tehničke kulture zadržava pravo pozvati natjecateljsku ekipu na državno natjecanje i bez provedenog županijskog natjecanja.

Hrvatska zajednica tehničke kulture nagraditi će sva tri učenika iz pobjedničke ekipe državne razine Robokupa sudjelovanjem na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti 2023.

Stečena znanja i vještine u izradi strujnih krugova, robotičkih konstrukcija i u programiranju koje se stječu u radionicama pripreme za Robokup i u natjecanju na Robokupu zainteresirani učenici mogu nadopuniti uključivanjem u složenije programe robotike u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza.

Robokup pripreme

 

vrh stranice