17. ROBOKUP 14.-16. lipnja 2024.

Organiziranje i provođenje natjecanja

 17. Robokup provest će se u 2024. godini kroz dvije razine natjecanja: županijsku i državnu.

Županijska razina natjecanja održati će se do 10. svibnja 2024. Natjecanja organiziraju županijske zajednice tehničke kulture ili društva pedagoga tehničke kulture, a koordinira ih Hrvatska zajednica tehničke kulture . Za provedbu županijske razine natjecanja potrebne su najmanje tri natjecateljske ekipe. Najuspješnija ekipa ostvaruje pravo sudjelovanja na državnoj razini Robokupa .

Državna razina natjecanja  održati će se od 14. do 16. lipnja 2024. u osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom. Državnu razinu 17. Robokupa organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom. Hrvatska zajednica tehničke kulture pozvat će na državnu razinu natjecanja oko 22 najuspješnije ekipe sa županijske razine (66 natjecatlja i 22 mentora). Hrvatska zajednica tehničke kulture zadržava pravo pozvati više ekipa koje su sudjelovale na županijskim natjecanjima).  Ukoliko u nekoj županiji nisu ostvareni uvjeti za organizaciju županijskog natjecanja, a postoji natjecateljska ekipa zainteresirana za sudjelovanje na Robokupu, u cilju poticanja razvoja elementarne robotike Hrvatska zajednica tehničke kulture zadržava pravo pozvati natjecateljsku ekipu na državno natjecanje i bez provedenog županijskog natjecanja.

Hrvatska zajednica tehničke kulture nagraditi će sva tri učenika iz pobjedničke ekipe državne razine Robokupa sudjelovanjem na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti 2024.

Stečena znanja i vještine u izradi strujnih krugova, robotičkih konstrukcija i u programiranju koje se stječu u radionicama pripreme za Robokup i u natjecanju na Robokupu zainteresirani učenici mogu nadopuniti uključivanjem u složenije programe robotike u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza.

Robokup pripreme
vrh stranice