18. međunarodna izložba inovacija ARCA 2020.

20.10.2020.

Jedan od brojnih izlagača na ovogodišnjoj 18. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, koja se održala u sklopu Nacionalne sveučilišne knjižnice od 15. do 17. listopada 2020. godine, bila je i Hrvatska zajednica tehničke kulture koja je uspješno prezentirala novi program Međunarodne maketarske akademije.
Partneri ovoga programa bili su Hrvatska udruga vojnih minijaturista i IPMS Croatia koji su u provedbu sadržajnih aktivnosti MMA uključili svoje renomirane međunarodno priznate maketarske instruktore i mentore kojima se i ovim putem još jednom najiskrenije zahvaljujemo za pomoć i podršku u provedbi ovoga programa.

U tri dana, koliko je ukupno trajala Međunarodna izložba inovacija, naši mentori i instruktori odradili su ukupno 8 pokaznih radionica MMA koje su bez obzira na općenito manju posječenost zbog spomenute pandemije izazvane širenjem virusa Covid-19 okupile više desetaka zainteresiranih izlagača i posjetitelja.
Posebni interes za ponuđenim sadržajem MMA nekoliko izlagača mlađeg uzrasta koji su zajedno sa svojim mentorima prisustvovali u tri škole u sklopu kojih smo izvodili vježbe slaganja maketa i modela po principu „slaganje direktno iz kutije – (OOB)“.

Uz spomenuto slaganje i izradu maketa, dodatni efekt iznenađenja MMA pripremili smo kroz dvije izložbene vitrine u kojima su bile izložene makete članova klubova partnera, a koje su inače u protekle dvije godine nagrađene medaljama najvišeg sjaja na više od deset međunarodnih maketarskih događanja.
Posebni dodatak cjelokupnoj prezentaciji MMA dopunili smo sa podjelom dva časopisa i to ABC tehnike, te Military Miniature, koji su svojim tehničkim i maketarskim sadržajem dodatno popunili vrijeme naših posjetitelja.
 
Na kraju, još jednom se najiskrenije zahvaljujemo Udruzi inovatora Hrvatske na pozivu za sudjelovanje na 18. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, koja će nam zasigurno ostati u dugom i vrlo pozitivnom sjećanju, a posebno zbog dobivene zlatne medalje i zahvale za poticanje kreativnog rada djece i mladih, a na što smo posebno ponosni.
Otežani uvjeti organizacije i pridržavanje velikoga broja propisanih sigurnosno higijenskih mjera u svrhu borbe protiv bolesti uzrokovane širenjem virusa Covid-19, nisu zaustavili Udrugu inovatora Hrvatske da zajedno sa svojim partnerima, sponzorima i suorganizatorima uspješno organiziraju ovogodišnju ARCU.
vrh stranice