50. Zmajada nad Osijekom

06.06.2021.

U nedjelju, 6. lipnja u organizaciji ZTK grada Osijeka i Aerokluba Osijek, uz pomoć Moto kluba Osijek i pokroviteljstva Grada Osijeka, održana je 50. jubilarna zmajada na sportskom aerodromu Čepin.  Manifestacija "Zmajevi nad gradom" održala se u duhu obilježavanja 75. godišnjice Hrvatske zajednice tehničke kulture. Ovoj prelijepoj manifestaciji nazočili su i predstavnici HZTK, predsjednik Damir Tomić, glavna tajnica Zdenka Terek i zamjenik glavne tajnice Hrvoje Nekić.

Održana su natjecanja u tri kategorije kao i popratni program Aerokluba Osijek.
Natjecanje u visini leta zmaja – pobjednik je učenik čiji zmaj u trenutku mjerenja ima što manji otklon  špage od okomice sa zemljom, pri čemu dužina vučnog užeta zmaja mora biti 30m. (1. Nagrada u kategoriji" visina leta zmaja" je električni romobil.

Natjecanje u kreativnosti izrade zmaja – učenici donose zmaja koji su izradili kod kuće, te se ocjenjuje originalnost izgleda zmaja i opći estetski dojam.

Natjecanje s klizačima – učenici dobiju sav potreban materijal iz kojega sastave klizač, pobjednik je učenik čiji klizač najdalje odleti.

U prijepodnevnim satima održan je  popratni program Aerokluba "Osijek":  izložba jedrilica, zrakoplova, motornih i bezmotornih zmajeva, zrakoplovni i raketni modelari, paraglajderi, skokovi padobranaca, te prezentacija ZTK Osijek i izložba motora i moto opreme kao i vožnja motorima Moto kluba Osijek.


Više fotografija dostupno je na stranici ZTK grada Osijeka ovdje

vrh stranice