AK-ademy project

31.05.2022.

Međunarodna maketarska akademija (MMA) inače dio programa Međunarodne suradnje, Hrvatske zajednice tehničke kulture, nakon uspješne prezentacije sadržajne platforme  na međunarodnoj razini, te provedenih više desetaka maketarskih škola na daljinu, ovoga vikenda službeno je uvrštena u dio maketarskih događanja svjetski priznate maketarske kuće AK Interactive iz Kraljevine Španjolske i to pod nazivom AK-ademy project, na što smo iznimno ponosni.
Uključivanjem u AK obitelj, naša MMA dobila je otvoreni prostor aktivnog uključivanja u provedbu međunarodnih maketarskih škola s naglaskom na prezentaciju vlastitih stečenih znanja i pratećih vještina, uključivo primjenu novih alata i materijala. Novi AK-ademy project svoje prvo izdanje održao je u sklopu klupskih prostorija HUVM i IPMS Croatia u  Zagrebu  od 27. – 29. svibnja 2022. godine. U sklopu ove akademije, prijavljeni polaznici prisustvovali su ispitnim zadacima za AK ovlaštene maketarske instruktore i suce, koji su upravo za tu priliku završavali svoje radove prema unaprijed pripremljenim tematskim cjelinama za navedeno polaganje. Projektni sadržaj akademije, vodio je ovlašteni AK instruktor, Tomislav Stipanović, koji je imao priliku demonstrirati primjenu novih akrilnih AK proizvoda treće generacije za bojanje i završni weathering. Radionice AK-ademy projecta nastaviti će se redovito održavati tijekom cijele godine.
Sadržajni proVelika nam je čast i zadovoljstvo najaviti pokretanje novog maketarskog projekta „AK-ademy project“ koji je nastao na inicijativu Hrvatske udruge vojnih minijaturista (HUVM) IPMS Croatia i Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK), uz podršku Carta Magica d.o.o., te pokroviteljstvo AK Interactive iz Kraljevine Španjolske. Novi međunarodno priznati projekt, svoje prvo izdanje održati će u sklopu klupskih prostorija HUVM, na adresi Isce 15, 10000 Zagreb, u vremenu od 27. – 29. svibnja 2022. godine.
Projektni sadržaj akademije, voditi će ovlašteni AK instruktor, Tomislav Stipanović, koji će prezentirati primjenu novih akrilnih AK proizvoda treće generacije za bojanje i završni weathering.
U sklopu ove akademije, prijavljeni polaznici moći će prisustvovati ispitnom zadatku za AK ovlaštene maketarske suce, koji će upravo za tu priliku završavati svoje radove prema unaprijed pripremljenim tematskim cjelinama iste.

U nadi za što boljom realizacijom prvoga izdanja ovoga projekta, kao i njegovim skorašnjim nastavkom u sklopu ovogodišnjeg 17. Zagreb scale model cup CRNA KRALJICA, puno pozdrava i završenih maketa sa AK proizvodima, žele;

HUVM, IPMS Croatia, HZTK, Carta Magica d.o.o. & AK INteractive
vrh stranice