Četiri bronce za mlade hrvatske informatičare

30.08.2021.

Na 5. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2021, koja se od 24. do 28. kolovoza održala u gradu Ploiesti, Rumunjska uz online sudjelovanje svih zemalja, hrvatska juniorska informatička reprezentacija ove je godine polučila solidan uspjeh i u konkurenciji 107 natjecatelja iz 30 zemalja osvojila četiri brončane medalje ( Karlo Brčić, Luka Duplančić, Borna Čizmarević i Fran Škarica).

Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju zastupao tim sastavljen od četiri učenika osnovnih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 24. travnja), te Juniorskim izbornim pripremama (Zagreb, 8. i 9. svibnja).

Nastup naših mladih informatičara na 5. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi i stručne pripreme koje prethode nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara, dok je XV. gimnazija pružila domaćinstvo nastupu naših natjecatelja. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Više o olimpijadi pogledajte na stranici Hrvatskog savez informatičara ovdje

vrh stranice