Članice HZTK protiv COVID-a 19

17.04.2020.

Zajedno protiv COVID-a 19


Članice HZTK (županijske i gradske zajednice tehničke kulture RH) u suradnji s volonterima i udrugama od početka pandemije vrijedno su se uključile u ovu hvalevrijednu akciju, koje svakodnevno izrađuju zaštitne vizire medicinskim ustanovama, ljekarnama, bolničkom osoblju i dr.  i tako svojim doprinosom pomažu u borbi protiv COVID-a 19.  Hrvatska zajednica tehničke kulture svim zajednicama koje su se pridružile u ovoj akciji osigurava potrebne materijalne resurse i koordinaciju izrade vizira. Do sada su članice HZTK  izradile više od 6000 zaštitnih vizira, te ih isporučile lokalnim medicinskim ustanovama.

Zajednica tehničke kulture Sisačko – moslavačke županije i Zajednica tehničke kulture grada Siska sudjelovale su u zajedničkoj volonterskoj akciji pod nazivom  #Ujedinjeniprotivkoronavirusa. U sklopu akcije napravljeno je 1100 vizira. Viziri su dostavljeni Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić, Sisak, Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Domu zdravlja, Sisak i Domu za starije i nemoćne, Sisak.


Ostale članice s terena dostavile su sljedeće podatke:

Zajednica tehničke kulture Požega 150
Zajednica tehničke kulture Kutina 200
ZTK Varaždin u suradnji s Elektrostrojarskom školom Varaždin i DPTK Varaždin 800
Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica 25
ZTK Valpovo – Belišće 180
ZTK Međimurske županije 120

Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) u suradnji s Metalskom jezgrom Čakovec, donirale su Županijskoj bolnici Čakovec dodatnih 33 komada zaštitnih maski (vizira) za medicinsko osoblje, te 20 komada Domu zdravlja Čakovec. U aktivnost se donacijom uključila Hrvatska zajednica tehničke kulture, koja je udrugama donirala materijal za izradu maski iz projekta koji se ostvaruje uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, namijenjenu za provedbu programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.

Proizvodnja zaštitnih vizira nastavlja se i dalje.
#ostanidoma
vrh stranice