Državno natjecanje u fotografiji na NMT 2023.

08.05.2023.

Državno natjecanje mladih tehničara RH održano je u Vodicama od 2. do 5. svibnja 2023. 65. natjecanje mladih tehničara  se provodi na temelju osnovnoškolskog programa tehničke kulture, programa nastave kroz klubove mladih tehničara, izvannastavnog programa u školi, izvanškolskog programa te programa posebnih tehničkih kompetencija (znanje, vještine, samostalnost i odgovornost) koje se stječu u izvannastavnom i izvanškolskom programu tehničke kulture.

Dio natjecanja je i Državno natjecanje u fotografiji koje Hrvatski fotosavez provodi od samih početaka. U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 24 učenika od 5.-8. razreda osnovne škole koji su to pravo stekli kao najuspješniji u svojim županijama. Natjecatelji su rješavali pisani test, snimali digitalnim fotoaparatom na zadanu temu i odabrali dio svojih radova za javnu prezentaciju. Zajedno s ostalim natjecateljima iz drugih disciplina sudjelovali su u snimanju milenijske fotografije.
Organizatori i suorganizatori: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture, upravni odjeli županija i Grada Zagreba zaduženi za obrazovanje, osnovne škole, županijske i gradske zajednice tehničke kulture te udruge tehničke kulture.
Više

vrh stranice