Državno prvenstvo F5J 2022.

09.06.2022.

Hrvatski zrakoplovni savez u organizaciji MAK Trešnjevka održao je 4. lipnja 2022. godine na letjelištu Zvekovac, Državno prvenstvo zrakoplovnih modelara u kategoriji F5J. Sudjelovalo je ukupno 6 natjecatelja iz 4 hrvatska kluba i to: MAK Trešnjevka, AK Ludbreg, MK Zaprešić i AK Brod.

U pojedinačnom poretku prvo mjesto osvojio je Arijan Hucaljuk iz AK Brod, drugo mjesto Saša Pećinar iz MAK Trešnjevka i treće mjesto Marijan Balaško također iz MAK Trešnjevka. U juniorskoj konkurenciji sudjelovao je samo jedan natjecatelj tako da je Martin Vid Lulić iz AK Ludbreg osvojio prvo mjesto, te je svojim letenjem pokazao da može parirati i iskusnim seniorima.
U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je ekipa MAK Trešnjevka s ukupno 17316.4 boda, drugo mjesto AK Ludbreg s ukupno 15067.6 boda i treće mjesto AK Brod sa 10989.0 bodova i samo jednim natjecateljem.

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
vrh stranice