Eko akcija čišćenja podmorja u Pločama

15.10.2020.

U subotu 10. listopada u organizaciji Ekološko - roniteljskog kluba "Periska" Ploče, održala se eko akcija čišćenja podmorja na plažama Portina, gradskoj plaži i novoj plaži na području grada Ploča.

Uz domaćine, sudjelovali su i članovi Šrek "VIdra" Ljubuški, Rek "Hvidra" Split, Šrek "Delta 5" Metković, Šrk"Buško Jezero" Livno, Erk "Leut" Blace,  Erk "Malo More" Komarna, Ronilački savez Herceg-Bosne, Udruga "Oceanus Split" te ujedno i sam predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza  Kamilo Čuljak.

Predsjednik "ERK Periska" Tomislav Milićević istaknuo je kako im je zadovoljstvo spomenuti da je otpada u podmorju na spomenutim plažama iz godine u godinu sve manje, što je velikim dijelom i rezultat rada ERK "Periska" Ploče, koji zadnjih 10-tak godina redovito organizira slične akcije na širem području Ploča. Predsjednik se također zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ove akcije i na bilo koji način istu podržali!

Ova eko akcija je podržana od Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, te je sufinancirana kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2020. godinu.
vrh stranice