Europska informatička olimpijada za djevojke

18.07.2023.

Treća Europska informatička olimpijada za djevojke (European Girls' Olympiad in Informatics) održava se od 15. do 21. srpnja 2023. godine u Lundu, Švedska. Na ovom natjecanju nastupit će četiri učenice srednjoškolskog uzrasta koje su svoje mjesto u reprezentaciji izborile kroz sudjelovanje na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke (Zagreb, 10. lipnja).
Republiku Hrvatsku na ovom natjecanju zastupa tim sastavljen od četiri učenice srednjih škola (razred i škola odnose se na šk. god. 2022/2023):

MAŠA DOBRIĆ, 1. razred, XV. gimnazija Zagreb
LARA SEMEŠ, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb
LANA ŠKARICA, 1. razred, XV. gimnazija Zagreb
IVA TADIĆ, 4. razred, Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb

Stručna voditeljica reprezentacije je Martina Licul, a odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa je Krešimir Malnar. Nastup naših mladih programerki na ovom natjecanju i stručne pripreme koje su prethodile nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

EGOI natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 8 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskom jeziku Python ili C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenice se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenice (do 20 godina starosti) i dva voditelja.


vrh stranice