Europska juniorska informatička olimpijada 2023. / ZLATO i DVIJE BRONCE za izvrsne mlade hrvatske informatičare

14.09.2023.

Na 7. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi koja se od 8. do 14. rujna održala u Kutaisi u Gruziji, nastupilo je 96 natjecatelja iz 24 zemlje, a mladi hrvatski informatičari postigli su izvrstan uspjeh i osvojili JEDNU ZLATNU i DVIJE BRONČANE MEDALJE.
Zlatnu medalju osvojio je DINO HADŽIĆ, brončane medalje IVO PAVIČIĆ i VITO TOŠEVSKI, dok je četvrti član reprezentacije bio GABRIEL KATIĆ. Stručni voditelj reprezentacije bio je Vito Anić, dok je odgovorni organizator ovog nastupa, a ujedno i član Upravnog odbora (ove godine reizabran na još jedan trogodišnji mandat) Europske juniorske informatičke olimpijade bio Krešimir Malnar


Detaljni izvještaj s fotografijama i kompletne rezultate možete pronaći na adresi https://hsin.hr/ejoi2023/

Također, istaknuli bismo i uspjeh naše hrvatske informatičke reprezentacije učenika srednjih škola u sastavu FRAN BABIĆ, TONI BRAJKO, IVAN JANJIĆ i LARA SEMEŠ koja je neposredno prije ove olimpijade imala dva međunarodna nastupa.

Na 30. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi održanoj od 13. do 19. kolovoza u Magdeburgu, Njemačka, TONI BRAJKO osvojio je brončanu medalju, dok su na 35. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi ) održanoj od 28. kolovoza do 4. rujna u Szegedu, Mađarska, brončane medalje osvojili FRAN BABIĆ, TONI BRAJKO i IVAN JANJIĆ.
vrh stranice