Europsko studentsko ICPC natjecanje 2024 / SREBRO za mlade hrvatske informatičare

25.03.2024.

Na Tehničkom sveučilištu u Pragu, od 22. do 24. ožujka 2024. godine, održano je Europsko studentsko ICPC natjecanje (EUC) na kojem su sudjelovala 52 tima s 48 sveučilišta iz cijele Europe.
Hrvatsku su na ovom natjecanju predstavljala dva tima, oba sa Sveučilišta u Zagrebu, koji su pravo nastupa izborili sudjelovanjem na Srednjoeuropskom studentskom ICPC natjecanju, održanom od 8. do 10. prosinca 2023. godine u Ljubljani.

Najbolje plasirani hrvatski tim bio je tim u sastavu DORIJAN LENDVAJ, KREŠIMIR NEŽMAH i PATRICK PAVIĆ, svi studenti Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su fenomenalnim nastupom zauzeli DRUGO MJESTO i tim rezultatom osvojili SREBRNU MEDALJU. Dodatno, ovim rezultatom plasirali su se i u finale Svjetskog studentskog ICPC natjecanja koje će se u rujnu održati u Astani, Kazahstan.

Nastup naših informatičara na ovom iznimno jakom natjecanju organizirao je Hrvatski savez informatičara koji je ranije organizirao i proveo sva studentska prednatjecanja za izbor svih naših timova koji su nastupili na ovom natjecanju. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Više informacija možete pročitati ovdje.
vrh stranice