Gotovo tisuću posjetitelja Znanstvenog piknika sudjelovalo u radionicama HZTK

03.10.2016.

Hrvatska zajednica tehničke kulture predstavila je svoju djelatnost prigodnim radionicama na Znanstvenom pikniku 2016. koji je održan pod sloganom „Znanost je zabavna!“ od 23. - 25. rujna 2016. godine u Zagrebu, u organizaciji Udruge profesor Baltazar i partnera Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, Instituta Ruđer Bošković i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Znanstveni piknik se održava već pet godina zaredom kako bi se senzibiliziralo javnost da i Hrvatska dobije ZEZ – Znanstveno-edukativno zabavni centar, u kojem bi se na zabavan način promovirala znanost. Ovogodišnji Znanstveni piknik posjetilo je 30 000 posjetitelja, a zabilježen je i rekordan broj organiziranih posjeta osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske i Slovenije. 

U radionicama Hrvatske zajednice tehničke kulture sudjelovalo je gotovo 1000 posjetitelja Znanstvenog piknika koji su izrađivali različite tehničke tvorevine, uz pomoć djelatnika HZTK te asistenata iz Srednje strukovne škole Samobor, Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor, Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba te Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Ovogodišnji piknik održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Grada Zagreba, uz podršku brojnih društveno odgovornih tvrtki i pojedinaca iz poslovnog sektora.

Radionice Hrvatske zajednice tehničke kulture posjetili su i predsjednik HZTK, gospodin Ivan Vlainić, v.d glavne tajnice HZTK, gđa Mirjana Metikoš, mnogobrojni predstavnici članica HZTK te ostali zainteresirani građani. 

Više o Znanstvenom pikniku pročitajte ovdje. 

Fotogalerija

 

vrh stranice