HZTK na 19. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2021.

28.10.2021.

U sklopu Nacionalne i sveučilišne knjižnice, od 14. do 16. listopada 2021. godine, održana je 19. međunarodna izložba inovacija ARCA 2021. Udruge inovatora Hrvatske. Hrvatska zajednica tehničke kulture i ove godine sudjelovala je u svojstvu suorganizatora ovoga događanja prezentacijom „Skockanih radionica“ i „Međunarodne maketarske akademije“.
Uz navedene programe posebni dio izlagačkog prostora posvetili smo prezentaciji ABC časopisa odnosno nekim od njegovih prvih izdanja. Izvrsna organizacija kao i termin održavanja ARCE, bez obzira na epidemiološka ograničenja, ove godine rezultirao je znatno većim brojem izlagača ali i brojem posjetitelja i gostiju što nas je posebno razveselilo.
Veliki broj inovacija mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola, kao i brojnih studenata hrvatskih sveučilišta, uključivo brojne radionice iz STEM područja, posebno su privukli veliki broj djece i mladih koji su nam dali do znanja da tehnika i njene djelatnosti ipak imaju budućnost na kojoj trebamo predano raditi.
Doprinos interesu djece i mladih u vidu STEM radionica dala je i HZTK koja u sklopu svog izložbenog prostora pripremila i organizirala pokaznu radionicu Međunarodne maketarske akademije na kojoj su partneri iz Hrvatske udruge vojnih minijaturista i IPMS Croatia, izveli nekoliko osnovnih maketarskih radionica te prikaz izrade terena novim materijalima iz programske linije proizvoda „Nature in scale“.
vrh stranice