Intelektualno vlasništvo – oblici i zaštita

18.01.2023.

Na inicijativu Tehničkog veleučilišta iz Zagreba Hrvatska zajednica inovatora organizirala je predavanje na temu: Zaštita i osnove intelektualnog vlasništva za studente i profesore Veleučilišta.
Prije samog predavanja prisutnima se obratio i predsjednik Hrvatske zajednice inovatora, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga i predstavio rad i aktivnosti Hrvatske zajednice inovatora. Naglasio je dvije međunarodne izložbe inovacija ARCA i AGRO ARCA koje provodi Zajednica u Republici Hrvatskoj.
Predavač Rene Kajp, dipl. ing., vanjski suradnik Hrvatske zajednice inovatora prisutnima je pokušao kroz osnove o intelektualnom vlasništvu približiti značenje: patenta, uporabnog predmeta ili ranije konsenzualnog patenta, način podnošenja prijava. Govorio je i o industrijskom dizajnu, žigu i topografiji poluvodičkih proizvoda. Uz svaki oblik intelektualnog vlasništva prikazao je i primjere kao i obrasce za prijavu. Nakon predavanja uslijedila su pitanja i pohvale za veoma poučno predavanje s mnogo dobrih primjera.

Predavanje je održano u okviru Programa Arhimed academia.
vrh stranice