Javnim pozivom odabrani sudionici Proljetne škole tehničkih aktivnosti

16.03.2015.

Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) objavila je Javni poziv osnovnim školama s područja Ličko-senjske županije za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti 6. ožujka 2015. s ciljem odabira 3 do 5 osnovnih škola s područja Ličko-senjske županije koje će se uključiti u program Proljetne škole tehničkih aktivnosti.

Cilj programa je poticanje interesa i razvijanje osnovnih kompetencija za sudjelovanje i provedbu radionica tehničkih aktivnosti u osnovnim školama s područja Ličko-senjske županije u područjima: modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, automatika, orijentacija i komunikacija te fotografija i popularizacija tehničke kulture te razvijanje interesa kod učenika i učitelja za sudjelovanje i provođenje radionica tehničkih aktivnosti, s naglaskom na praktične radionice te poticanje škola na sudjelovanje u natjecanjima mladih tehničara (Natjecanje mladih tehničara, Modelarska liga…).

U skladu s dosadašnjom pozitivnom praksom Hrvatske zajednice tehničke kulture, kojom se poticao razvoj tehničke kulture u slabije razvijenim područjima Republike Hrvatske (projekt Poticanje razvoja tehničke kulture u Vukovarsko-srijemskoj županiji), prednost pri prijavi imale su škole iz područja Ličko-senjske županije koja pripadaju I, II i III skupini prema indeksu razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

Javni poziv trajao je od 6. do 13. ožujka 2015., a po njegovom zatvaranju, Stručno povjerenstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture, na temelju kriterija raspisanih u dokumentu Kriteriji odabira škola za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti, odabralo je škole s kojima će potpisati Sporazum o suradnji na temelju kojeg će odabrane škole sudjelovati u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti.

Stručno povjerenstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture za odabir sudionika Proljetne škole tehničkih aktivnosti odabralo je, sukladno odredbama Kriterija odabira škola za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti sljedeće škole za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti:

  1. OSNOVNA ŠKOLA LOVINAC, LOVINAC
  2. OSNOVNA ŠKOLA „ANŽ FRANKOPAN“, KOSINJ
  3. OSNOVNA ŠKOLA DR. FRANJE TUĐMANA LIČKI OSIK, LIČKI OSIK

Obrazloženje:
Interes za sudjelovanjem u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti ukupno su iskazale 3 škole s područja Ličko-senjske županije.
Sve osnovne škole s područja Ličko-senjske županije, koje su se prijavile u skladu s Javnim pozivom i priložile svu traženu dokumentaciju, ušle su u postupak odabira. Postupak odabira proveden je 16. ožujka 2015.
Sve škole koje su iskazale interes za sudjelovanjem, odabrane su za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti, budući da ispunjavaju sve kriterije navedene u dokumentu Kriterija odabira škola za sudjelovanje u programu Proljetne škole tehničkih aktivnosti.
Odluka Stručnog povjerenstva Hrvatske zajednice tehničke kulture je neopoziva i konačna. Službenim iskazivanjem interesa, sve prijavljene škole pristaju na sve uvjete javnog poziva i odluke Stručnog povjerenstva, u duhu zajedničke dugoročne suradnje i ostvarivanja ciljeva programa, a na dobrobit učenika, škola, nastavnika i cijele zajednice.

Više o Javnom pozivu pročitajte ovdje.

U Zagrebu, 16. ožujka 2015.

vrh stranice